Öymen: Kılıçdaroğlu iktidara taşıyacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarılı bir yarış çıkartacağına, partiyi yükselteceğine inandığını söyledi.

ANKARA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarılı bir yarış çıkartacağına, partiyi yükselteceğine ve partiyi iktidara taşıma yolunda çok ciddi bir gayret göstereceğine inandığını ifade ederek, ''Bize düşen görev, onun bu çalışmalarına yardımcı olmaktır'' dedi.

Öymen, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkanlığına adaylığı konusunda parti tabanından ve kamuoyundan büyük destek bulduğunu söyledi.

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda kim genel başkan olursa, parti örgütlerinin o kişi liderliğinde başarılı olmak için gayret göstereceğini ifade eden Öymen, hiç kimsenin CHP'de bölünme, ayrılma ya da kavga ortamı beklememesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Tek adayın olduğu Kurultayda Kılıçdaroğlu'na yönelik bir tepki de yaşanmayacağını, CHP il başkanlarının görüşlerinin Kurultayın genel havasını yansıtacağını belirten Öymen, basında yer aldığı gibi CHP Merkez Yönetim Kurulu Toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin tartışma yaşanmadığını, partinin hiçbir organının Kılıçdaroğlu'nu üzecek bir tavır sergilemediğini ileri sürdü.

Öymen, ''Sayın Baykal'ın yeniden genel başkan olması yönündeki çağrılar, hiçbir zaman Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı bir tepki ve olumsuzluk anlamına gelmemelidir. Parti'nin hiçbir kademesinde Kılıçdaroğlu'na karşı olumsuz bir hava hissetmedim'' dedi.