Öymen: Olay gazetesi tarafsız mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, TMSF denetimindeki Olay Gazetesi’nin tarafsızlığının nasıl korunduğunu sordu.

ANKARA (ANKA) - Öymen, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Öymen, Ekren’in şu soruları yanıtlamasını istedi:

“-Uzun bir süredir TMSF’nin denetiminde olan Bursa’daki Olay gazetesiyle televizyonunun yayınlarının tarafsız ve objektif biçimde gerçekleştirilmesi için ne gibi önlemler alınmıştır? Ve bu yayın organlarının tarafsızlığı ne şekilde denetlenmektedir?

-Bir devlet kurumunun sahip olduğu yayın organlarında dile getirilen görüşlerin hükümetin tutumunu yansıttığı izlenimi kuvvetlidir. Bu çerçevede Olay gazetesinin 13 Ağustos 2009 tarihli nüshasında ‘Kürt açılımı’ başlığı ve M. Zekioğlu imzasıyla yayınlanan makalede, ‘Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün ‘Memo-Zin’e sahip çıkması ne kadar doğru ise yıllardan beri Sünni ve Alevi Kürtler için sembol olan Şeyh Said ve Seyid Rıza’yı hatırlatmak da bir o kadar doğrudur’ denilmektedir. Cumhuriyete karşı silahlı ayaklanma düzenleyen ve daha sonra yakalanıp idam edilen bu şahısların Kürt asıllı vatandaşlarımız için bir sembol olduğu görüşünü hükümet de paylaşmakta mıdır?

Reklam
Reklam

-Hükümetin sürdürdüğü Kürt açılımı çalışmaları arasında bu gibi şahısların itibarını iade etmek de bulunmakta mıdır? Bulunmuyorsa bu gibi görüşlerin devletin denetimindeki bir yayın organında yayınlanması nasıl izah edilecektir? Olay gazetesinde yayınlanan bu görüşlerin hükümetin yaklaşımını yansıtmadığı yolunda herhangi bir açılama yapılmış mıdır?” (ANKA)