Öymen'den Genelkurmay açıklamasına destek

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör eylemlerine karşı, "Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesi" gerektiği yönündeki açıklamalarına destek verdi.

Öymen, terörün amacının halkı devlete karşı kışkırtmak olduğunu belirterek, "Terör örgütleri halktan taban bulamazlarsa etkinlikleri az olur" dedi. Onur Öymen, Genelkurmay Başkanlığı açıklamasını ANKA'ya değerlendirdi. Teröre karşı halkın tepki göstermesinin çok önemli olduğunun altını çizen Öymen, İspanya ve ABD'den örnek verdi. Öymen, İspanya'da bir milyon insanın terörü lanetlemek için yürüdüğünü hatırlatırken, 11 Eylül saldırılarının ardından ABD'de bayrak satışlarında patlama yaşandığını belirterek, "ABD'de 11 Eylül saldırılarının ardından halk, tepkisini bayrak alarak gösterdi" dedi.

Reklam
Reklam

"HÜKÜMET BECEREMEDİ"

Halkın teröre karşı durması konusunda hükümetin gereken çalışmayı yapmadığını öne süren Öymen, "Bunu hükümetin düşünmesi lazım. Ama ne yazık ki hükümet bu konuda çok zayıf kaldı. Sınır ötesi operasyon için gereken özeni gösteremedi. TBMM'den yetkiyi alamadı. ABD'nin engellemeleri karşısında sessiz ve çaresiz kaldı" diye konuştu.

"KANUNSUZLUĞA TEŞVİK DEĞİL"

Onur Öymen, söz konusu açıklamanın vatandaşları "kanunsuzluklara" teşvik gibi algılanması gerektiğini savundu. Öymen, vatandaşların teröre tepkilerini demokratik ilkelere yakışır şekilde gerçekleştireceğinden kuşkusunun olmadığını belirtti.