Öym’lerin Kalkacak Olması

Malatya Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehmet Turcan, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) yetkileri aleyhine...

Malatya Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehmet Turcan, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) yetkileri aleyhine atılacak her adımın demokratikleşme sürecini sekteye uğratacağını savundu.

Malatya Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Avukat Mehmet Turcan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ÖYM’lerle ilgili düzenleme çalışmalarının hukuk devleti açısından sakıncalı sonuçları olacaktır. Özel yetkili mahkemelerde yargılanan sanıkların nüfuzu, görev ve yetkileri, etki alanları, işledikleri suçlar diğer mahkemelerde yargılanmalarını mümkün kılmamaktadır. Yasamanın yürütmenin değerli her mensubunun demokratikleşme, demokrasinin kurumsallaşması ve gerçek bir hukuk devleti adına, atılacak her adımda milletin iradesinin temel kriter alması gerektiğini düşünmekteyiz. Statükoya karşı,suç örgütlerine pedal çevirmekten vazgeçmek, ülkenin tekrar kaosa, faili meçhul dönemlere azınlık cinayetlerine, darbe girişimlerine, çetelere teslim olması demektir. Avrasya Hukuk Ve Demokrasi Derneği olarak hukuk, demokrasi, insan hakları adına gelinen noktada elde edilen kazanımlardan vazgeçmek için hiçbir nedenin bulunmadığını düşünüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Turcan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ülkelerin şeffaflaşması, demokratikleşmesi ülkeler için bir lüks değil, zarurettir. Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği olarak özel yetkili mahkemelerin yetkileri aleyhine atılacak her adımın demokratikleşme sürecini sekteye uğratacağını düşünmekteyiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: