Oynadığı Ip Boğazına Dolandı

Bayburt'ta oynadığı ipin boğazına dolanması sonucu boğulma tehlikesi geçiren çocuk, tedavi altına alındı.

Bayburt'ta oynadığı ipin boğazına dolanması sonucu boğulma tehlikesi geçiren çocuk, tedavi altına alındı.

İl merkezine bağlı Ağören Köyü'nde evlerinin önünde çamaşır ipiyle oynayan Halil Dursunkaya (7), ipin boğazına dolanması sonucu nefessiz kaldı. Durumu fark eden yakınları tarafından Bayburt Devlet Hastanesi'ne götürülen Dursunkaya'ya ilk müdahale Acil Servis'te yapıldı. Daha sonra yoğun bakım ünitesine alınan Dursunkaya, hayati tehlikeyi atlatamayınca Samsun Özel Atasam Hastanesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, yaptığı açıklamada, çocuğun hastaneye geldiğinde şuurunun yerinde olmadığını belirterek, "Boğazında kabarık şekilde ip izi vardı. Beyinde uzun süreli oksijensiz kalmaya bağlı olarak hipoksi olmuştu. İleride oksijensizliğe bağlı bir bozukluk olma ihtimalinden korkuyoruz. Bu nedenle bütün riskleri ortadan kaldırmak için çocuğu hemen uyuttuk. Durumu stabil hale getirdikten sonra ileri tetkik ve tedavi için Samsun'a sevk ettik" diye konuştu.

Muhabir: Abdülkadir Nişancı / Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: