Oynamaya Doyamayacağınız Strateji Oyunları

Stratejinizi konuşturarak kendinizi kanıtlayabileceğiniz en iyi strateji oyunlarını sizler için derledik.

Dune II (1992)

Dune II: The Building of a Dynasty olarak da bilinen strateji oyunudur. Westwood Studios tarafından yayınlanmıştır. Oyun aynı isimli bilimkurgu romanından esinlenilmiştir. Oyun aynı zamanda ilk gerçek zamanlı strateji oyunu olma özelliğini taşır. Oyunun amacı Arrakis haritası üzerindeki tüm bölgeleri ele geçirip hakimiyet kurmaktır. Oyun tek oyunculudur. Oyun pek çok alanda bir ilke adım atmış ve hatırı sayılır bir kitleye ulaşmayı başarmıştır. Siz de şu zamana kadar bu oyunla tanışmadıysanız bu oyunu size öneririz.

Reklam
Reklam

Age of Empires (1997)

Gerçek zamanlı strateji oyunu serisidir. Microsoft şirketi tarafından halka sunulmuştur. Oyun 3 ana oyundan oluşmaktadır. Age of Empires , Age of Empires II, Age of Empires III şeklindedir. Oyun tek oyunculu ve çok oyunculu oynanabilmektedir. Age of Empires II: The Age of Kings serinin ikinci ana oyunu olma özelliğini taşır ve Microsoft tarafından yayınlanmıştır. Oyun ortaçağı konu alır. Oyunda beş adet tarih bazlı kampanya modu vardır. Oyun tek oyunculu ve çok oyunculu modlarda oynanabilmektedir. Oyunda sırasıyla Karanlık Çağ, Feodal Çağ, Kaleler Çağı ve İmparatorluk Çağı olmak üzere 4 tarihi çağ bulunur. Oyunda farklı asker sınıfları bulunmaktadır. Belirli bir miktar karşılığında yapılan değişimler askerlerin becerilerinin artmasına neden olur. Oyunda asker sınıflarından ayrı olarak 13 gerçek ırk bulunmaktadır. Bunlar; Britonlar, Keltler, Fransızlar, Gotlar, Tötonlar, Vikingler, Çinliler, Japonlar, Moğollar, Bizans, İran, Sarazenler, Türkler. Standart game menüsünde 3 adet seçenek vardır. Random Map, Regicide, Death Mach. Oyunda 5 ana görevi bulunur. Age of Empires III, 2005 yılında Kuzey Amerika'da ve Avrupa'da piyasaya sürülmüştür. Oyun, Amerika'nın keşfini ve kolonileşme faaliyetlerini temel alır. Bu oyuna üç adette Kızılderili ulusu eklenmiştir. 2007'de piyasaya sürülen ek paketiyle de 3 adet Asya medeniyeti eklenmiştir. İlk bölüm Kan, ikinci bölüm Buz, üçüncü bölüm ise Çelik adını taşımaktadır. Oyunu oynamadıysanız oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Reklam
Reklam

Total War (2000)

Total War, sıra tabanlı strateji oyunudur. Oyun, tarihsel ve fantastik olaylar üzerine kuruludur ve Creative Assembly tarafından geliştirilmiştir. Oyun gerçek zamanlıdır. Ordu, kaynak, siyaset yönetimi üzerine geliştirilmiştir. Serinin ilk oyununun adı Shogun: Total War'dır. 2000 yılında piyasaya sürülmüştür. Serinin son oyunu Total War Atilla'dır ve 17 Şubat 2015 tarihinde sevenleriyle buluşmuştur. Bir sonraki oyunun isminin Total War: Warhammer olacağı sevenlerine duyurulmuştur. Oyunda stratejinizi kullanarak fark yaratabilirsiniz. Sizde henüz bu oyunla karşılaşmadıysanız, bu oyunu tavsiye ederiz.

Rise of Nations (2003)

Rise of Nations, gerçek zamanlı strateji türünde bir oyundur. Brian Reynolds öncülüğünde, oyunun dağıtımını Microsoft Game Studios üstlenmiştir. Oyuna 2004 yılında Thrones and Patrios adlı ek paket çıkarılmıştır. Oyun normal bir strateji oyunu gibidir. Belli bir üsle başlayıp ardından birkaç bina yaparak, ham madde toplayarak ve ordu kurup düşman kentleri yağmalayarak ilerler. Fakat Rise of Nations'u bir oyun klasiği yapan şey ise bu basit görünümün içindeki ufak oynayış ayrıntılarıdır. Burada strateji yeteneğinizi konuşturacaksınız. Oyunda şehirler çok önemlidir. Bu yüzden düşman saldırısı olduğunda şehirler yok olmaz ama asimile edilene kadar tarafsız kalınır, eğer şehirler geri alınamazsa yönetim düşmanın eline geçer. Oyunda bir yere saldırdığınızda o yerin alımı pek de kolay olmuyor burada önemli olan ordunuzun gücü. Eğer ordunuz güçlüyse durum değişiyor. Fakat oyunun asıl amacı savaşıp bölgelerinizi genişletmek değil ülkenizi son çağa getirerek gelişmesini sağlamaktır. Oyunda 18 millet bulunmaktadır. Bu 18 milletin de kendine özgü güç ve yetenekleri vardır. Özel güçler power of the... şeklinde adlandırılmaktadır. Bir milletin özel güç alanına girdiğiniz takdirde iki kat daha fazla hasar alırsınız. Oyunda Türkler, Power of the Siege (Fetih Gücü) gücüne sahiplerdir ve bir şehri daha çabuk asimile edebilirler. Bu oyun için ince bir taktik planına ve dengeyi sağlayabilme yeteneğine sahip olmanız gerekiyor. Sizde kendinizde bu yeteneği görüyorsanız Rise of Nations tam da size göre.

Reklam
Reklam

Klanlar (2003)

Ortaçağ'da geçen internet tarayıcısı oyunudur. Her oyuncu küçük bir köyün sahibi olarak oyuna başlar. Oyunu oynayabilmek için kayıt gereklidir. Klanlar, strateji ve zeka üzerine kuruludur. Sürekli online olmayı gerektiren oyunda, internet bağlantısı şarttır. Oyun, Rise of Nations oyununun aksine, yeni köyler kurma ve mevcut köyleri geliştirme üzerine kurulmuştur. Oyunda oyuncular diğer köylere saldırıları genellikle geceleri yaparlar. Saldırıların gece yapılmasının sebebi saldırılacak köyün sahibinin online olmaması ihtimalidir. Böylelikle savunmasını yapamayacak ve başka yerlerden yardım isteyemeyecektir. Saldırmayı ve savunmayı tek kişi yapabildiği gibi birden çok kişi de aynı köye saldırabilir yahutta köyü koruyabilirler. Her oyuncu bir klana dahil olmak zorundadır. Bu sebeple her klanın dostları ve düşmanları olmak zorundadır. Bunları haritada işaretli olarak görebilmeniz mümkündür. Oyunun açılmış 30 oyun dünyası bulunmaktadır. Ek olarak ise Classic ve Casual serverler ilave edilmiştir. Oyun strateji yeteneği ve çoklu dayanışmayı gerektirdiği için, bu yeteneklere sahip olanlar adına birebirdir.

Reklam
Reklam

Football Manager (2004)

Oyun SEGA tarafından yayınlanıp, Sports Interactive tarafından geliştirilmiştir. FM bir simülasyon oyunudur. Oyun Kanada ve ABD'de Worldwide Soccer Menager adıyla satılmaktadır. Oyunun daha önceki ismi Championship Manager'dır. Ancak isim hakkını kaybeden SI, Football Manager ismiyle devam etme kararı almıştır. İlk olarak 2004 yılında Britanya'da piyasaya sunulan oyun çok geçmeden birçok ülkede en çok oynanan oyunlardan biri olmuştur. Football Manager 2006, piyasaya 2005 tarihinde sürülmüştür. Bu oyun da tüm zamanların en çok satan ikinci oyun olma özelliğini bünyesinde barındırmıştır. Football Manager 2007'nin 2006'da tanımı yapılmış ve sevenlerine sunulmuştur. Oyuna eski versiyonlarından başka 100 üzerinde yeni özellik de eklenmiştir. Küçük kulüplerin kendilerini parent kulübü yapabilme özelliği verilmiştir. Oyunda takım içi konuşmalar artırılmıştır. Football Manager 2008'in, 3 Ekim 2007 yılında tanıtımı yapılmıştır. CM'ye olan ilginin FM'ye kayması ile oyun dünyanın en çok oynanan 3. oyunu olma ünvanını elde etmiştir. Football Manager 2009, 2008'in Eylül ayında sevenlerine tanıtılmıştır. Football Manager 2010, 2009 yılında tanıtılmış ve oyun Microsoft, Mac OS X, Windows ve PlayStation gibi platformlarda kendine yer bulabilmiştir. Football Manager 2011'in tanıtımı ise tahmin edebileceğiniz üzere 2010 yılında yapılmıştır ve eski sürümüne göre birçok farklılık bu sürümde gözlenmektedir. Oyuna maaş görüşmeleri ve sonuçlanması gibi özellikler eklenmiştir. Football Manager 2012, 21 Ekim 2011 yılında satış reyonlarında yerini almıştır. Bu sürümde de yenilikler mevcuttur. Bunlardan bir tanesi istediğiniz ligi aktif edip o ülkenin takımına girebilmeniz olmuştur. Bir diğeri ise diyalog kurarken ses tonunuzu ayarlayabilme özelliğidir. Football Manager 2013, 2 Kasım 2012 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Bu sürümde Güney Sudan Milli Futbol Takımı oyuna dahil edilmiştir. Football Manager 2014, 14 Eylül 2013 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Sports Interactive resmi web sitesinden yeni sürümün ekleneceğini duyurmuştur. Son olarak Football Manager 2015, PC, Mac ve Linux platformlarında kendine yer bulmuştur. 7 Ağustos 2014 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Siz de futbol oynamaktan ziyade direktörlük yeteneğinizin olduğunu düşünüyorsanız bu oyun tam da size göre.

Reklam
Reklam

Bu da var: Klasikleşmiş Senaryolarıyla İzleyiciyi Şaşırtmayan Zombie Filmleri

Klasikleşmiş Senaryolarıyla İzleyiciyi Şaşırtmayan Zombie Filmleri içeriğine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.