ÖYP kapsamında 764 araştırma görevlisi atandı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında 764 araştırma görevlisinin yerleştirme...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında 764 araştırma görevlisinin yerleştirme işlemini bilgisayar ortamında yaptı.
YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, ‘hayırlı olsun’ diyerek, ÖYP Atama Sistemi tuşuna bastı. ÖYP’ye 2011 yılı için 3 bin kadro tahsis edildiğini hatırlatan Çetinsaya, “Boş kalan 768 kadro için Aralık ayında süreç başladı. Şimdi bu süreci tamamlıyoruz.” dedi. Çetinsaya, 2012 yılı için de 4 bin kadro tahsisi bulunduğunu aktardı. Toplam 29 bin 485 kişinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Çetinsaya, “764 kişi şu andaki seçimle yerleştirildi.” diye konuştu.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Muhittin Şimşek de üniversitelerin geleceğini ÖYP’de gördüklerini belirtti. Şimşek, ÖYP puanının hesaplanmasında yüzde 50 ALES, yüzde 35 mezuniyet not ortalaması, yüzde 15 de yabancı dil bilgisinin etkili olduğunu kaydetti.
Bir akademisyenin yüzde 15’lik yabancı dille iş yürütemeyeceği yönünde yapılan eleştirileri hatırlatan Şimşek, "Biz bu akademisyenleri aldıktan sonra 1 sene ODTÜ, Boğaziçi gibi üniversitelerde yoğun bir yabancı dil eğitimine tabi tutuyoruz. Sonra bu kişileri yurt dışına gönderiyoruz. Yurt dışından döndükten sonra tekrar sınava giriyorlar, yabancı dil barajını aşanlar yüksek lisans, doktora eğitimine devam ederler. Aşamayanlar ile maalesef yollarımızı ayırmak zorundayız. Devlet, her bir asistan için 50 bin lira destek veriyor. '' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz