"oyun Gibi" Eğitim

Özel Burç Ceyhan Koleji, yaşayarak ve eğlenerek öğrenme tekniklerini kullanarak, öğrencileri için dersleri çekilmez olmaktan...

Özel Burç Ceyhan Koleji, yaşayarak ve eğlenerek öğrenme tekniklerini kullanarak, öğrencileri için dersleri çekilmez olmaktan kurtarıyor.

Özel Burç Ceyhan Koleji’nin başlattığı projede Sosyal Bilgiler dersi ilk kez orijinal bir yöntemle işlendi. Öğrenciler, Görsel Sanatlar Öğretmeni Cengizhan Kanbur’un okulun bahçesine çizdiği büyük Türkiye haritası üzerinde, bölgeleri, sınırları birebir görerek öğrendiler.

Sınıf öğretmeni İbrahim Kadakal, böyle bir yöntemi ilk defa kullandığını söyledi. Bu yöntemle somut, yaparak ve yaşayarak ders işleyebildiklerini ifade eden Kadakal, bu sayede edinilen kazanımların daha kalıcı olduğunu belirtti. Kadakal, "Ürünlerin yetiştirildiği bölgeler, bölgelerde çıkarılan madenler ve benzeri birçok konuyu oyun haline getirerek harita üzerinde rahatlıkla işleyebiliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Beden Eğitimi Öğretmeni Barbaros Gündoğan ise Hayat Bilgisi dersi ile kendi dersini ilişkilendirerek okul bahçesindeki harita üzerinde bölge kapmaca, çizgide denge oyunu, çizgide seksek oyunu gibi çocuk oyunlarını oynatarak harita kavramının daha iyi pekiştirilmesine katkı sağlıyor.

Okul Müdürü Evliya Demiraslan, bilgi çağında yeni öğretim yöntemlerini bulmak, onları hayatın içine dahil etmek ve kullanılabilir hale getirmek gerektiğini bildirdi. Demiraslan, "Bu sistem öğrencide kalıcı bilgiyi sağlıyor. Birçok duyu organın birlikte kullanılarak işlendiği dersler akılda en çok kalan, unutulması en zor olan derslerdir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: