Oyun Otobüsü, depremzede çocuklara hizmet veriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gezici Oyun Otobüsü ile Lara TRT Kampı’nda kalan Vanlı depremzede ailelerin çocuklarına...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gezici Oyun Otobüsü ile Lara TRT Kampı’nda kalan Vanlı depremzede ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim hizmeti veriyor. Ayrıca kampta tahsis edilen bir konutu kreş olarak düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, buradaki çocukların günlük süt ve bez gibi ihtiyaçlarını da karşılıyor.
Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ile Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) üyeleri, oyun otobüsü ve kamp kreşini ziyaret etti. Çocuklarla sohbet eden Turan Eren, “Antalya’da 12 bin depremzede misafirimiz var. TRT Lara Kampı’nda 335 depremzede kalıyor. Tüm kurumlar el ele vererek onların her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Çocuklar için okul öncesi eğitim ve kreş hizmeti de gerekli.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, merkeze uzak mahallelerde ekonomik yetersizlik içindeki ailelerin çocuklarına yönelik hazırlanan Oyun Otobüsü’nün Van’dan gelen depremzede ailelerin çocuklarına hizmet verdiğini söyledi. Öcal, Oyun Otobüsü’nün ANTİKAD tarafından giydirilip tefrişatının yapıldığını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri şu bilgileri verdi: “Oyun Otobüsümüz TRT Kampı’nda günlük olarak 30 çocuğumuza okul öncesi eğitim veriyor. Aynı zamanda, TRT Kampı’nda tahsis edilen bir dairede küçük bir kreş oluşturduk. Burada kalan toplam 100 çocuğun günlük süt ve enerji ekmeği ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Tüm kalanların meyve, temizlik malzemesi, çocuk bezi gibi ihtiyaçlarına destek veriyoruz.”
Antalya’da misafir edilen depremzedeler, verilen hizmetten memnun kaldı. 25 gün önce Antalya’ya geldiklerini belirten depremzede Selma Tüzün, kampta her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını, çocuklarının da kreş hizmeti ile deprem stresini biraz olsun attığını söyledi. Depremzede Birgül Erkan, bir çocuğu olduğunu ve kreş hizmetinden faydalandığını kaydederek, “Çocuklarımız için her türlü imkan sağlanıyor. Burada çok güzel zaman geçiriyorlar. Oyunlar oynuyorlar. Çok memnunuz.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz