Oyun Ve Oyuncak Festivali 'çık Dışarı Oynayalım' Temasıyla Başladı

Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programı kapsamında 'Tarihin Tanıkları...

Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat & Müzeler Hibe Programı kapsamında 'Tarihin Tanıkları Oyuncaklar' projesi ‘Oyun ve Oyuncak Festivali’ proje ortağı Polonya’nın Kielce kentinden gelen çocuklar ve İzmirli çocukların katılımıyla coşku içinde gerçekleşti.

'Tarihin Tanıkları Oyuncaklar' projesi kapsamında gerçekleştirilen Oyun ve Oyuncak Festivali, ‘Çık dışarıya oynayalım’ temasıyla başladı. Festival unutulmayacak anılarla son buldu.

İzmirli ve Polonyalı çocuklar, İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen festivalde, eğitmenler eşliğinde sokak oyunlarının keyfini çıkardı. Gönüllerince eğlenen minikler, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarından; ip atlama, tahta bacaklar üzerinde yürüme, topla zıplama, yakartop, seksek, dokuz kiremit gibi oyunları tanıdılar. Sanal alemden uzak geçmişten günümüze kadar kaybolmayan oyunları öğrenen çocuklar, ülkelerinde bu oyunları arkadaşları ile paylaşarak gelecek kuşaklara aktarılmasını ve unutulmamasını da sağlayacaklar. Sanatsal faaliyetlerde de bulunan çocuklar kukla yapımını ve origami kültürü ile kağıt katlamayı öğrendi.

Reklam
Reklam

Etkinlik çerçevesinde Polonyalı konukların İzmir’i daha yakından tanıması için İzmir ve çevresinde tarihi ve kültürel geziler de düzenlendi. Çocuklar; lunaparkta gönüllerince bir gün geçirdi, İzmir’i faytonla gezdi. Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi ve İzmir Mask Müzesi’ne hayran kalan konuklar, 1850’li yıllardan kalan oyuncakları ilgiyle izledi.

Üç gün boyunca kaynaşan ve sıkı dostluklar kuran çocuklar, birbirlerinin dillerini bilmeseler de oyunların evrensel dilinde buluştu. Unutamayacakları bir festival dönemi geçiren çocuklar, oyun ve oyuncakların evrensel çatısı altında mutluluğu paylaştı.

Polonya’nın Kielce Oyun ve Oyuncak Müzesi yöneticileri, Kielcelı ve İzmirli çocukların yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festival coşku içinde sona erdi.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, dünya çocuklarını İzmir'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Tartan, “Polonyalı ve İzmirli çocuklar dostluk, sevgi ve kardeşlik içinde üç günü dolu dolu yaşadılar. Her iki ülke çocukları oyun ve oyuncakların ortak paydasında bir araya gelerek unutamayacakları anlar yaşadılar. Bu projeyi gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Proje ortağımız Polonya’ya ve Konak Belediyesi proje çalışanlarına, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Festival kapsamında Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda, ‘Müzeler, Oyunlar, Oyuncaklar ve Çocuklar’ konulu akademik sempozyumlar 26 Eylül'e kadar sürecek. Sempozyuma İzmir, İstanbul, Ankara ve Polonya’dan konusunda akademik kariyer yapmış Türk ve Polonyalı uzmanlar katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz