Oyuncak Dolu 'nuh'un Gemisi' Van'da

İstanbul'da bulunan Saint Joseph Lisesi tarafından model olarak hazırlanan ve oyuncaklarla doldurulan 'Nuh'un Gemisi' Van'a...

İstanbul'da bulunan Saint Joseph Lisesi tarafından model olarak hazırlanan ve oyuncaklarla doldurulan 'Nuh'un Gemisi' Van'a getirildi.

Yaklaşık 5 yıl önce kardeş okul olarak seçtikleri merkeze bağlı Yukarı Bakraçlı İlköğretim Okulu'nu depremde de unutmayan Saint Joseph Lisesi, 15 Mart-15 Nisan 2012 tarihleri arasında depremzede çocukları sevindirmek için oyuncak toplama kampanyası başlatmıştı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hedef alan lise, bugün bin bir zorlukla köye getirdiği oyuncak dolu gemiyi okul bahçesine yerleştirdi. Burada İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, liseden gelen idareciler ve ilköğretim okulu öğretmen ve idarecileri tarafından çocuklara oyuncaklar dağıtıldı. Öğrencilerin bazıları ilk defa oyuncak sahibi olduklarını belirtirken, bu kampanyayı düzenleyen ve destek veren herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Saint Joseph Lisesi Matematik öğretmeni Yaprak Bener Chapdelaine, Van'da yaşanan depremlerin büyük bir ulusal acı olduğunu söyledi. Bu acıyı paylaşmak istediklerini ve kardeş okul olan Yukarı Bakraçlı İlköğretim Okulu'na depremden hemen sonra çeşitli yardımlar gönderdiklerini ifade eden Chapdelaine, 'Ama aradan biraz vakit geçtikten sonra 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı da düşünerek buradaki kardeşlerimizi daha farklı nasıl mutlu edebiliriz, neler yapabiliriz diye düşündük. 'Nuh'un Gemisi'ni sembol alarak büyük bir kampanya düzenledik. Kampanyamıza inanılmaz sayıda insan katıldı. Gemideki oyuncakların yanı sıra ayrıca 83 koli oyuncak Türkiye'nin her yerinden toplandı. Önemli olan buradaki çocukların yüzlerindeki o mutluluğu görmekti. Sponsor şirketlerimizin desteğiyle gemiyi buraya kadar getirdik. Başta gemiyi getirmek yoktu aklımızda. Ama o sembolü de buraya getirdik. Van'ın diğer okullarına da oyuncaklar gönderilecek. Bu bayramda üzerilerindeki o korkuyu atsınlar. Oyuncaklarına sarılıp depremin verdiği o travmayı atlatmak için yardımcı olabilirsek ne mutlu bize' dedi.

Reklam
Reklam

Gemi fikrinin ortaya çıkışı ile ilgili soruya karşılık Chapdelaine, 'Bizim Saint Joseph Lisesi'nin Doğa Bilimleri Merkezi var. Onu işin içine katalım dedik. Yardım eli, insanlığı kurtarma gibi o kadar çok fikir girdi ki işin içine, Nuh'un Gemisi projesi o şekilde doğdu. Bunu en görsel ve herkesin ilgisini çekebilecek ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde, okulumuzda çalışan marangozumuz kendi elleriyle yaptı gemiyi. Gemi de yapılmışken buraya getirmemek olmazdı' şeklinde konuştu.

Yukarı Bakraçlı İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Mutlu, lise ile çocukları sevindirmek için oturup bu projeyi başlatmakta karar aldıklarını ifade etti. Gemide toplanan oyuncaklar yerine öğrencilerinin de isteği doğrultusunda geminin de getirildiğini kaydeden Mutlu, 'Onların gayreti, bizim de çabamızla model gemi olan Nuh'un Gemisi köyümüze kadar geldi. Burada çocuklarımızdan kimse gemi bile görmemişti. Onların o heyecanı ve gözlerinin gülmesi farklıydı. Ama amaç oydu ve amacına ulaştı. Bundan çok memnunum' dedi.

Reklam
Reklam

İki yıl önce geldiklerinde de okulu ziyaret ettiklerini hatırlatan Saint Joseph Lisesi öğrencisi Muratcan Sabuncu, Yukarı Bakraçlı ile Akın köyüne gelerek öğrencilerle birlikte olduklarını söyledi. Dün köy halkının kaldığı konteynerde kaldığını da sözlerine ekleyen Sabuncu, 'Çok misafirperverler. Burada çok güzel bir hava var. Kardeşlerimizle tanıştık. Bize mektup yazmışlar. Onları verdiler ve çok mutlu olduk' dedi.

Öğrenci abi ve ablalarının ellerinden oyuncaklarını alan çocuklar ise, okul civarında bekleyen ailelerine oyuncaklarıyla giderek sevinçlerini paylaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: