Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı İnanç:

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Türkiye'de çalışma hayatının çok farklılık gösterdiğini belirterek, "Adıyaman ile Adana arasında, Afrika ile

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Türkiye'de çalışma hayatının çok farklılık gösterdiğini belirterek, "Adıyaman ile Adana arasında, Afrika ile Almanya gibi fark var" dedi.

İnanç, Öz İplik-İş Sendikası Adana il binasında, sendikanın yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye ve dünyadaki çalışma hayatına ilişkin sorunlara değindi.

Geçtiğimiz günlerde Adıyaman'daki bir tekstil fabrikasında çalışan 250 işçinin sendikalarına üye oldukları için işten çıkarıldığını anımsatan İnanç, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Türkiye'de çalışma hayatı çok farklı. Adıyaman ile Adana arasında, Afrika ile Almanya gibi fark var. Adıyaman'da şu anda bir tekstil fabrikasında eylemdeyiz. Çalışan arkadaşlar, sendikamıza üye oldular. İş yerindeki hukuksuzlukları protesto ettiler, kayıt dışılığı, eksik gün bildirimini protesto ettiler. Maaşlarının az olmasını, ellerindeki maaşlarının işverenler tarafından alınmasını protesto ettiler ve sendikamıza üye oldular. O fabrika da çalışan arkadaşlarımızın tamamını kapı önüne koydu. Bütün mücadelemiz kayıt dışı işletmelerle. Bunun için Adıyaman'daki eylemlerimiz de devam ediyor. Adıyaman'daki kayıt dışılık Adana'daki işçilerimize de zarar veriyor."

-Gaziantep'teki patlama-

İnanç, geçtiğimiz günlerde Gaziantep'te bir fabrikada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerden iki tanesinin Suriyeli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Patlamada ölen işçilerden ikisi Suriyeliydi ama yaralılardan kaç tanesi Suriyeliydi bunu bilemiyoruz. Bununla ilgili ülke gündeminde bir şey konuşulmadı. Suriyeliler, Gaziantep ve Türkiye'nin diğer yerlerinde kayıt dışı çalıştırılıyor. Çalışma hayatının gerçekleri bunlar. Eğer Türkiye'de kayıt dışı çalışmayla mücadele edilmezse, kayıtlı ve örgütlü işletmeler de zarar görecektir. Türkiye'de kayıt dışı çalışma ile mücadele eden tek sendika var, o da Öz İplik-İş Sendikası."

Reklam
Reklam

İnanç, sendikalarının çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Muhabir: İbrahim Erikan / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz