Öz Orman-İş Sendikası'ndan Işyeri Temsilcileri Eğitim Semineri

Hatay'da Öz Orman-İş Sendikası tarafından işyeri temsilcilerine eğitim semineri düzenlendi.

Hatay'da Öz Orman-İş Sendikası tarafından işyeri temsilcilerine eğitim semineri düzenlendi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Ottoman Otel'de düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üçte birinin ormanlardan oluştuğunu, mevcut işçi sayısının yetersizliği ve geçici işçilik uygulamasının ormancılık işlerinde zaaf doğurduğunu belirtti.

Ormancılıktaki çalışmaların sevgi ve aidiyet gerektirdiğini ifade eden Aslan, taşeron aracılığıyla ucuz emek olarak çalıştırılan ve gelecek yıl aynı işe alınıp alınmayacağını bilmeyen işçilerle ormancılık faaliyetlerinin yürütülemeyeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Maliye Bakanlığı'nın Orman Teşkilatı'na kadro verme konusunda sıkıntı çıkarttığını savunan Aslan, şöyle devam etti:

"Ormanlarımızı, gelir-gider hesabı içinde değerlendiremeyiz. Evet, ormanlarımız aynı zamanda gelir de getirmektedir. Fakat, soluduğumuz temiz havayı ve içtiğimiz sağlıklı suyu da ormanlarımıza borçluyuz, bunun hesabını yapmak mümkün değildir. Ormancılıkta yılın 12 ayı boyunca yoğun şekilde çalışılması gereken işler var. Bir kere, yılın yarısında çalıştırılan 7 bin 600 işçimize acilen kadro verilmelidir. İkinci olarak, artık ormancılıkta tek vardiya ile çalışmak yetmemektedir. Mümkünse orman teşkilatımız üçlü vardiyaya geçmeli, bu olmuyorsa en azından ikili vardiya yapılmalıdır. Bunun için de gerekli işçi takviyesi sağlanmalıdır."

Aslan, konuşmasında eğitimin önemine de temas ederek, Türk sendikacılığının artık kol gücüne değil bilgiye ağırlık vermesi gerektiğini bunun içinde, Öz Oran-İş olarak, tüm teşkilatlarını diri tutmak için sürekli eğitim çalışması yaptıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun da, hizmet içi eğitimin önemine değinerek, sürdürdüğü kapsamlı eğitim faaliyetlerinden dolayı Öz Orman-İş'e teşekkür etti.

Seminere, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis'teki 100 kadar sendika iş yeri temsilcisinin yanı sıra Antakya ve çevre illerdeki orman işletme müdürleri ile fidanlık müdürleri katıldı.

İki gün sürecek seminerde, katılımcılara yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, iş yerlerinde etkili iletişim ve insan ilişkileri ile Toplu İş Sözleşmesi Uygulamaları konusunda eğitim verilecek. Etkinlik sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Muhabir: Emin Sansar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz