Öz: “yeni Eğitim Dili Türkçe Olmalı”

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, “Yeni eğitim dili Türkçe olmalı” dedi.Türk Ocakları...

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, “Yeni eğitim dili Türkçe olmalı” dedi.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ve beraberindeki Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Karadeniz şubelerine yaptıkları ziyaretler kapsamında Samsun Türk Ocağı’nı da ziyaret etti. Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. K. Tuncer Çağlayan’ın açış konuşmasında, “100. yılını yaşayan Türk Ocaklılarının yeni yüzyılda Türk milletine hizmet aşkıyla çalıştığını, genel merkez ile şubeler arasındaki irtibatı güçlendirmeye dönük olarak gerçekleştirilen bu ziyaretin çok faydalı olacağına inandığını ve kendisi de Samsunlu olan Genel Başkan Mehmet Öz’ü Samsun’daki ocaklılarla buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

YENİ EĞİTİM DİLİ TÜRKÇE OLMALI

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz ise konuşmasına Samsun’un verdiği şehitlerden dolayı başsağlığı dileyerek başladı. Son dönemde artan terör olayları ve etnik bölücü fitneye dikkat çeken Genel Başkan Mehmet Öz, yeni anayasa çalışmalarında ocaklarının görüşlerinin başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek olmak üzere ilgili tüm mercilere iletildiğini ve iletilmeye devam edileceğini, anayasa çalışmaları kapsamında yeni anayasada Türklük kavramının ve eğitim dili olarak sadece ‘Türkçe’nin yer alması gerektiğini belirtti. Mehmet Öz, yerel yönetimlerde özerkliğe ve federasyona kapı aralayacak her türlü yetki devrine de karşı olduklarını ifade etti. Ayrıca, Türk Ocaklarının ülkenin gündemindeki her ciddi mesele ile ilgili kendisine yakışır şekilde kendi üslubunu muhafaza ederek siyasi partiler arasındaki çekişmelerin dışında, tamamen Türk milletinin çıkarlarını esas alan bir bakış açısında görüş bildirdiğini, yeni anayasa ile ilgili görüşlerini net bir şekilde ifade etmelerine rağmen basında yeteri kadar yer almadığını, Türk milleti kavramından vazgeçilmesine, resmi dil ve eğitim dili olarak Türkçe’nin dışında herhangi bir dilin kullanılmasına karşı olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

TÜRK MİLLETİNİ BİLİNÇLENDİRİLECEK

Türk ocaklıları üyelerinin sorularına da cevap veren Prof. Dr. Öz, daha etkili eylemler ile Türk milletini bilinçlendirmeye, Türk Ocaklarının kendilerine yakışır vakarını koruyarak millete hizmet edecek gençleri yetiştirmeye devam edeceğini beyan etti. Karşılıklı soru-cevaplarla devam eden toplantı iki saati aşan bir sürede tamamlandı.

Toplantının sonunda Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz’e Samsun Türk Ocağı plaketi İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş tarafından takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: