Özak: ''Önümüzde çok büyük projeler var"

Ankara -(AA) Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün çok önemli projeleri olduğunu belirterek, bunlarla ilgili olarak, dünyanın en büyük yatırımcı firmalarıyla görüştüklerini bildirdi.

Özak, "Karayolları 56. Bölge Müdürleri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hükümetin Acil Eylem Planı kapsamında bölünmüş yolların yapımını gündeme getirdiğini hatırlatarak, "Yurdun dört bir yanında bölünmüş yol projelerini bir an önce hayata geçirebilmek için kısa zamanda az kaynakla çok iş yapma telaşı ile doğal olarak
çalışmalarımızda eksiklerimiz de oldu. Ancak, bu telaş, kısıtlı kaynaklarla çok iş yapmanın gayretiydi. Bu yıl içinde sağlanacak ek ödeneklere daha fazla iş yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Diğer taşıma sistemlerinin çok gelişmiş olduğu ülkelerde dahi, karayolu ulaşımının, taşımacılıkta en etkin sistem olduğuna işaret eden Özak, bu alanda karayolu çalışmalarının inşaat sektörüne ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

İnşaat sektörünün 2005 yılında, yüzde 21 ile büyümeye en büyük katkıyı sağladığını hatırlatan Özak, geçen yıl, yurtdışındaki müteahhitlik hizmetlerinin 9 milyar dolara ulaşmasının da gurur verici bir tablo olduğunu belirtti.

Karayolcuların üstlendikleri ağır sorumluluğun karşılığını alamadıklarına da değinen Özak, "özellikle faiz belasından kurtuldukça, GSMH arttıkça, kayıtsız ekonomi kayıt altına alındıkça maaşların da iyileşeceğini" söyledi.

Bakan Özak, Türkiye'nin özellikle, kararlı, güven veren, istikrarlı bir hükümetle artık bir fırsatlar ülkesi, yatırımlar ülkesi olduğunu belirtti.

Bakan Özak, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün önümüzdeki dönemlerde önemli projeleri olduğunu ifade ederek, "özellikle, çok büyük projeler var önümüzde; 3. geçiş, İzmit geçişi, İzmir Otoyolu, Ankara-İzmir Otoyolu gibi... Bütün bunlara yönelik dünyanın en büyük yatırımcı firmalarıyla görüşüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

12:31 17/04/06