Özak, "sahil Planlamalarında Sona Gelindi"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra Bağırganlı Limanında yaptığı incelemeler sırasında, bölgede bulunan...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kandıra Bağırganlı Limanında yaptığı incelemeler sırasında, bölgede bulunan köy muhtarının imar uygulamaları hakkındaki sorularını yanıtladı. Başkan Vekili Özak, sahil kesiminde bulunan 14 köyün en geç 2 ay içinde imar planlarının kültür ve turizm bakanlığına gönderileceğini belirtti.

Başkan Vekili Zekeriya Özak Kandıra’nın Safalı, Bağırganlı, Hacımazlı, Beylerbeyi, Antaplı ve Bollu köyü muhtarları ile birlikte Bağırganlı Limanında incelemelerde bulundu. Sahil kenarlarında denizin aşındırdığı bölgeleri de dolaşan Özak’a Safalı Köyü Muhtarı Tevfik Birim, Bağırganlı Köyü Muhtarı Hüseyin Yılmaz, Hacımazlı Köyü Muhtarı Mustafa Dinç, Beylerbeyi Köyü Muhtarı Musa Yener, Antaplı Köyü Muhtarı Hüseyin Girgin, Bollu Köyü Muhtarı Hüseyin Serik eşlik etti.

Reklam
Reklam

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özak, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanı içerisindeki köylerini planlayan Türkiye’nin ilk belediyesidir. Bugün itibariyle söyleyebiliriz ki, Kocaeli’mizdeki 243 köyün 55 tanesinin imar planını Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlamış vaziyette. Kandıra bölgesinde de özellikle Karadeniz’e cephesi olan 14 tane köyümüzün imar planlarını kültür ve turizm bakanlığından aldığımız yetkiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yapıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında yerli turistlerin rağbet ettiği en gözde mekanlardan olan Kandıra sahillerinin 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlarını yaparak eşsiz bir sahil bandına sahip olan Karadeniz’in kıyısındaki Kandıra’yı hizmetleriyle geleceğe taşımayı planlıyor. Kıyı kenar tespiti yapılan yerleşim yerleri belirlenmesi ile toplam 70 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde parçacıl olarak 38,2 kilometre kıyı kenarında çalışma yapıldı.

Kandıra’da Babalı Köyü’nde 475 hektar, Bağırganlı Köyünde 240 hektar, Cebeci Köyünde 168 hektar, Kefken’de 350 hektar, Kerpe’de 82 hektar alanda zemin etüdü ve planlama çalışmalarına başlandı. Planlama ile kat yüksekliği, yapılaşma durumu, yapı kalitesi, yapı kullanımı, mülkiyet durumu, yerleşim analizleri yapıldı.

Reklam
Reklam

Sahil ve turizm bölgesi olan Kandıra’da Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları devam ediyor. Şu anda doğalgaz götürülen Kandıra’da iç şebekeler tamamlanıyor. Şehir içindeki su şebekeleri ve kanalizasyon şebekeleri yenilenerek Kandıra’nın değerine değer katılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: