Özaltın Holding, Spor Turizmine 50 Milyon Dolarlık Yatırım Yapacak

Özaltın Holding, Antalya’nın önemli turizm beldesi Belek’e Türkiye’nin en büyük spor komplesini inşa edecek. 50...

Özaltın Holding, Antalya’nın önemli turizm beldesi Belek’e Türkiye’nin en büyük spor komplesini inşa edecek. 50 milyon dolara mal olacak Gloria Olympic Arena, spor turizmine hizmet edecek. Özaltın Holding’e ait Gloria Hotels ve Resort’un, Belek’te 105 bin metrekare alan üzerine kuracağı Türkiye’nin en kapsamlı spor kompleksi projesi Gloria Olympic Arena’nın temelleri, Nisan 2013’te atılacak. Dünya standartlarında olacak yatırımın Ekim 2014’te hizmete açılması planlanıyor.

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Gloria Otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Oteller ve golf sahaları ile turizm alanında önemli yatırımlara imza attıklarını belirtti. Gloria Olympic Arena'nın, Türkiye turizmine ve spor camiasına büyük değer katacağına inandığını ifade eden Özaltın, “Gloria Olympic Arena projesi Türkiye turizmine büyük getiriler sağlayacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Gloria Olympic Arena, Antalya Havalimanı’na 25 dakika mesafedeki Belek’te 105 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Büyük turnuva ve yarışmalara ev sahipliği yapacak donanım ve teknolojik alt yapıya sahip olacak tesis, olimpiyatlara hazırlanan sporculara kamp imkanı sunmasının yanı sıra her yaştan misafire spor ve tatil deneyimini bir arada yaşatacak.

Gloria Olympic Arena’nın 6 bin 200 metrekarelik kapalı mekan spor tesislerinde; atletizm, yüzme, jimnastik, boks, eskrim, judo, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badmington, dans ve halter sporları için salonlar bulunacak. Tesisin açık alanında ise; bir adet olimpik olmak üzere farklı özellik ve donanımlarda toplam üç adet havuz, koşu parkurları, atletizm sahaları, kumsal sporları sahaları, tenis kortları, tırmanma duvarları, çok amaçlı açık spor sahası ve çok amaçlı açık yeşil sahalar yer alacak. Tesisin bünyesinde bulunacak bin 600 seyirci kapasiteli atletizm stadyumu ise, atletizm sporcuları için eğitim alanı olarak kullanılmasının yanı sıra, turnuvalara ev sahipliği yapacak.

Reklam
Reklam

Yüksek teknik standartlarda donatılacak Gloria Olympic Arena, bünyesinde bulunacak butik konaklama tesisi ve sağlık merkezi ile profesyonel sporcuların tüm kamp ihtiyaçlarına cevap verecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: