Özbay: Down Sendromlu Çocukların Aileleri Artık Endişe Duymayacak

AK Parti Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Yüksel Özbay, hükümetin yaptığı çalışmalar sonucu down sendromlu çocukların...

AK Parti Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Yüksel Özbay, hükümetin yaptığı çalışmalar sonucu down sendromlu çocukların ailelerinin artık gelecek endişesi duymayacağını söyledi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kayıkçı, Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Özbay ve partili kadınlar, Down Sendromu Günü etkinlikleri kapsamında, down sendromlu çocukları evlerinde ziyaret etti. Aileler ile sohbet eden heyet, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Özbay, ziyarette yaptığı konuşmada, "Sizler bizim kardeşimizsiniz. Biz sizinle beraberiz, acınız acımız, sevinciniz sevincimiz, kederiniz kederimiz, çocuklarınız çocuklarımızdır. Size bir lütuf olarak, bir imtiyaz olarak bakmıyoruz, hak temelli bakıyoruz. İnanıyoruz ki engeller ne kalpte, ne gönülde, ne kulakta, ne ayaktadır. Down sendromu olan kardeşlerimizin baktığı yerden birbirimize baktığımız zaman bütün sorunlar çözülecek ve hayat bayram olacak. Allah’ın izniyle bunu başaracağız." dedi.

Reklam
Reklam

Özbay, şöyle devam etti: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin de hükümetimizin bu konudaki çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada; otistik, zihinsel engelli ve down sendromlu olan gençlerimizin kullanacağı sistemi geliştirdiklerini, İŞKUR’la çalışmaların tamamlandığını, kamuda yüzde 3’lük kadronun doldurulduğunu, down sendromlu çocuklarımızın kamuda da özel sektörde de iş bulabileceklerini kaydetti. Bakan Fatma Şahin en kısa sürede meclis tatile girmeden önce milletvekillerimizle birlikte yeni tasarının yasalaşacağını, bunu da vatandaşlarımızla paylaşacağını söyledi. Yapılan bu çalışmalar sonucunda hem ailelerimiz daha mutlu olacak, hem de gelecek adına 'bizden sonra ne olacak' endişesi taşımayacak. Onlar zaten iş sahibi olacaklar.” diye konuştu.

Ziyaretlere İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kayıkçı ve Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Özbay’ın yanı sıra; partili kadınlar, Sosyal İşler Müdürü İsmail Gözlemeci ile Halkla İlişkiler Başkanı Ali Rıza Mütevelli de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: