Özbek: Hemşirelerimiz, Karşılıksız Hizmet Etmenin Onurunu Yaşıyor

Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Resul Özbek, hemşirelerin yüksek bir özveriyle, kendi sıkıntılarını...

Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Resul Özbek, hemşirelerin yüksek bir özveriyle, kendi sıkıntılarını bir kenara bırakarak şifa dağıtmaya çalıştığını söyledi.

'12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü' nedeniyle yazılı açıklama yapan Özbek, hemşirelik mesleğinin insan sevgisi, şefkat, bilgi, beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu dile getirdi.

Özbek, şunları ifade etti: "Bu kutsal meslek günümüzde tıp alanındaki ilerlemelere paralel olarak geçmişten bugüne önemli gelişmeler kaydetmiş ve tüm dünyadaki sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru ve saygı duyulan mesleği haline gelmiştir. Hemşirelik her yaştaki birey, aile ve toplulukların sağlıklı veya hasta bulundukları her yerde sağlığın geliştirilmesi, hastalıkların önlenmesi, sağlığın iyileştirilmesi konuları ile ilgili olup; güvenli bir çevrenin oluşturulması, sağlık araştırmaları, sağlık politikalarına katılım, hasta bakım, sağlık sistemlerinin yönetimi ve eğitimi konularında rol almaktadırlar." açıklamasında bulundu.”

Reklam
Reklam

Hemşirelerin, koruyucu ve tedavi edici sağlık alanlarında ülkenin her köşesinde hizmet verdiğini belirten Özbek, "Her türlü zor ve ağır şartlarda tatil, bayram demeden, mesai olup olmadığına bakmaksızın yüksek bir özveriyle, kendi sıkıntılarını bir kenara bırakarak şifa dağıtmaya çalışmaktadır. Personel yetersizliği, son dönemlerde kendilerine gösterilen olumsuz tavır ve şiddete rağmen, hastalara saygı, sevgi ve güler yüzlerinden bir şey eksiltmeden sağlık ekibinin en önemli destekçilerinden olmaktadırlar." açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz