Özbekoğlu: Kadınlara yönelik istihdam, eşitliği pekiştirecek

Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Emine Özbekoğlu, kadınların özgürleşmesinin ve kadın...

Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği Genel Sekreteri Emine Özbekoğlu, kadınların özgürleşmesinin ve kadın erkek eşitliğine ulaşmanın yolunun kadınların insana yakışır işlerde çalışmasından geçtiğini belirtti.
“Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Kadınlarımız İş Başında" adlı yerel kampanya ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Özbekoğlu, kadınlara yönelik istihdamın önemine dikkat çekti. Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession- IPA)’nın ‘İnsan Kaynakları Geliştirme’ bileşeni kapsamında ‘Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı’ geliştirilmiştir. AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı İŞKUR tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir.” dedi.
Beyaz İnci Kadın Eğitim ve Kültür Derneği olarak, ‘Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı’ kapsamında; ‘Çocuk Bakıcılığı Meslek Edindirme Kursu’ düzenlediklerini hatırlatan Özbekoğlu, amaçlarının kadınlara her türlü desteği verecek projelere imza atmak olduğunu kaydetti.
Kadınların ekonomik bağımlılıklarının azalması ve özgürleşmeleri için kendilerine ait bir gelire sahip olmaları gerektiğini savunan Özbekoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Birlikteliklerin, maddi imkanlar ya da mağduriyet gereği değil, sevgi ve saygı içinde yaşanması, insanı ve toplumu güçlendirecek bir olgudur. Kadınlarımız toplumsal yaşamın en önemli alanlarından biri olan çalışma hayatından dışlanmaktadır. Ev içinde her gün tekrarlanan rutin işlerle uğraşmak kadınların dinamizmini ve potansiyellerini sınırlamakta ve onları durağan bir yaşama mecbur bırakmaktadır. Oysa kadının çalışma hayatına katılımı, toplumsal hayata katılımın bir gereği ve vatandaşlık hakkıdır. İstihdama katılan kadınlar sosyal ağlara dahil olur, kamusal alandaki ilişkilerden haberdar olur, bilgi ve habere erişimi kolaylaşır. Kayıtlı çalışma kapsamında olan kadınların ödedikleri pirimler sistemin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz