Özbenli: Sugözü’nde kimse çevre ve sağlık sorunlarımıza sahip çıkmıyor

Adana’nın Yumurtalık ilçesindeki Sugözü Termik Santrali’nin çevre ve sağlık sorunlarına neden olduğunu iddia edildi. Sugözü...

Adana’nın Yumurtalık ilçesindeki Sugözü Termik Santrali’nin çevre ve sağlık sorunlarına neden olduğunu iddia edildi.
Sugözü Köyü Çevre Koruma Derneği Başkanı Kemal Özbenli, yaptığı açıklamada, santralin kurulmasından sonra sakat ve ölü buzağılar ile kuzuların doğmaya başladığını, yetkililerin de sorunlarına sahip çıkmadıklarını iddia etti.
Sakat doğan hayvanlarda yaptırdıkları tahlillerde hiçbir hastalığın çıkmadığını aktaran Özbenli, “Bu durum ise bizi daha da endişelendirdi. Termik santralden çıkan zehirli gazlar nedeniyle, hayvanlarımızın genetik yapısının değiştiğini düşünüyoruz. Ve yakın gelecekte çocuklarımızın da sakat doğacağından endişe ediyoruz.”dedi.
Sugözü’nde olduğu gibi Afşin–Elbistan, Yatağan gibi termik santral kurulu diğer yörelerde de kanser vakalarının, sakat ve ölü hayvan doğumlarının arttığını, üzüm bağlarının kuruduğunu öne süren Özbenli, bu olumsuzlukların bir tesadüf olmadığını savundu.
Sivil toplum örgütü olarak çevre koruma konusunda faaliyet gösterdiklerine işaret eden Kemal Özbenli, nedenini anlayamadıkları bir şekilde Yumurtalık ilçesindeki idari makamların termik santrali protesto etmelerine izin vermediğini ifade etti.
Özbenli, şunları söyledi: “İlk olarak 20 Mayıs 2011’de termik santrale 500 metre mesafede protesto çadırı kurmak için kaymakamlığa yapmış olduğumuz başvuru reddedildi. Buna çadır kuracağımız alanda elektrik tesisatının bulunmaması gerekçe gösterildi. 22 Eylül 2011 tarihinde Sugözü Termik Santrali önünde basın açıklaması yapmak için izin istemiş olmamıza rağmen, kaymakamlık tarafından buna da izin verilmemiştir.”
Özbenli, İçişleri Bakanlığı’nın açık genelgesi karşısında, bundan böyle dernek olarak idari makamlardan izin almadan belirlenecek bir tarihte Sugözü Termik Santrali önünde basın açıklaması yapacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz