Özcan: İşçilere Sosyete Enflasyonu Dayatılıyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) iş çıkışında bir araya gelen Türk Metal Sendikası'na...

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) iş çıkışında bir araya gelen Türk Metal Sendikası'na üye yaklaşık 3 bin işçi, Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) verdiği yüzde 4,6'lık zam teklifini protesto etti.

Akşam vardiya çıkışında servis araçlarına binmeyi reddeden işçiler, GOSB içindeki meydanda toplandı. Türk Metal Sendikası Gebze-Dilovası Şube Başkanı Uysal Altundağ, Çayırova Şube Başkanı Bilal Uca ve Gebze 1 Nolu Şube Başkanı Şeref Özcan'ın da katıldığı yürüyüşte MESS protesto edildi. MESS'in Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine dayanarak verdiği yüzde 4.6'lık teklifi kabul edemeyeceklerini belirten Başkan Özcan, "TÜİK'e yaslandılar, bize 1,14 enflasyona karşılık yüzde 4.6'yı dayattılar. Yetmedi sosyal yardımlarda yüzde 9’u, esnek çalışmayı dayattılar. İşte biz bu dayatmaları reddettiğimiz için günlerdir meydanlardayız." dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında TÜİK'in enflasyon verilerini sert bir dille eleştiren Özcan, "Binlerce metal işçisi gibi bu sözleşme dönemini umutla bekledik. İşverenlerden insaf bekledik, anlayış bekledik. Ama masaya oturduğumuz 9 Ocak’tan masadan kalktığımız 4 Mart tarihine kadar, MESS patronlarından bunları göremedik. Çünkü onlar,masaya insafsızlığı koydular, anlayışsızlığı koydular. Ey MESS patronları, bültenden enflasyon kaçırmayın ve sosyete enflasyonunu bırakın ve işçinin enflasyonuna bakın. Bakın da görün, hayat pahalılığı neymiş, bir anlayın. TÜİK'e göre uçak biletlerinde, otel ücretlerinde, tur fiyatlarında, özel okul ücretlerinde, cilt bakımında fiyatlar düşmüş. Düşen bizim değil sosyetenin enflasyonu. Bizim enflasyonumuz ise tırmanıyor. Doğalgaz, elektrik, odun kömür, gıda, su ve ulaşım gibi temel giderlerimiz yüzde 15-20 yükselmiş. TÜİK enflasyonu bir de buna göre yapsın." önerisinde bulundu.

"Biz, işimizi, iş yerimizi seviyoruz. Biz, yeri, geldiğinde evimizin ekmeğinden, çocuğumuzun okulundan kıstık, ama emeğimizden, fabrikamızdan kısmadık. İşimiz ve iş yerimiz için her şeyi yaptık. Yeter ki fabrikalarımızın bacası tütsün, çarklar dönsün dedik. Ama sizin iş yeri ve çalışanlarınıza karşı sevginiz bu kadarmış." diyen Özcan, "40 gündür emeğimiz, ekmeğimiz için MESS patronlarının katılığına, dayatmacılığına, duyarsızlığına karşı onları uyarıyoruz, protesto ediyoruz. Ekmeğimizin karşılığını almadıkça mücadeleye devam edeceğiz."

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından 18 iş yerinden meydana toplanan yaklaşık 3 bin işçi araçlara binmeden dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: