Özcan: Kuzey Mersin hak ettiği ilgiyi buldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 10 yıl önce alt yapısı hazırlanarak oturuma hazır hale...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 10 yıl önce alt yapısı hazırlanarak oturuma hazır hale getirilen Kuzey Mersin’in hak ettiği yere geldiğini söyledi.
Yazılı açıklama yapan Özcan, doğu-batı istikametinde sıkışmış Mersin’i, kuzeyde yeni yerleşim bölgeleri açarak genişletmek düşüncesi ile 35 metre genişliğinde geniş bulvarlar açtıklarını söyledi. Bölgeden geçen 3. çevre yolunu da hizmete sunduklarını dile getiren Özcan, “Hem bu bölgeye ulaşımı kolaylaştırdık, hem de GMK ve Okan Merzeci bulvarlarındaki trafik yoğunluğunu azalttık. 12 yıl boyunca Mersin’e birçok önemli proje kazandırdık ancak Kuzey Mersin projesi, kentin geleceğine yapılan en önemli yatırımların başında gelmektedir. Bu proje bugün hak ettiği ilgiyi fazlasıyla görüyor.” dedi.
Spor tesislerinin bu bölgede açılmasının ardından önemli alış-veriş merkezleri, Yenişehir belediyesi ile emniyet müdürlüğü binası ve yüzlerce lüks konutun Kuzey Mersin’de yerlerini aldığını dile getiren Özcan, “Şu anda 250 bin kişilik nüfusu bünyesinde barındıracak şekilde hazırladığımız ve müteahhitlerin ruhsat almak için adeta aylarca sıra bekledikleri Kuzey Mersin, kentin en gözde bölgesi haline gelmiş durumda.” diye konuştu.
Kuzey Mersin’in, kente nefes aldıran bir proje olduğuna dikkat çeken Özcan, aynı uygulamayı Toroslar ilçesi için de düşündüklerini ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz