Özcan, Lozan Barış Antlaşması’nın 89. Yıldönümünü Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Lozan Barış Antlaşması’nın Türk tarihi açısından bir dönüm noktası...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Lozan Barış Antlaşması’nın Türk tarihi açısından bir dönüm noktası niteliği taşıdığını belirtti.

Lozan Barış Antlaşması’nın 89. yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan, saldırıya, işgale uğramış Türk ulusunun canla, kanla kazandığı zaferi dünyaya onaylattığı bir anlaşma olan Lozan Barış Antlaşması’nın tüm ulusça sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti. Lozan’ı paylaşmaya yönelik Sevr girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Özcan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir takım güçler Cumhuriyete, ülke bütünlüğüne ve laikliğe karşı çalışmalar yapıyorlar. Bunlara duyarlı olunması gerekir. Laikliği, ülke birlik ve bütünlüğünü, pis emelleri uğruna tehlikeye atmak isteyenler karşılarında bizleri bulacaktır.”

Reklam
Reklam

Özcan, Lozan Barış Antlaşması’nın Türk tarihi açısından bir dönüm noktası niteliği taşıdığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: