Özcan: "mersin Sineksiz Bir Yaz Geçirdi"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaz mevsiminde Mersinli vatandaşlara büyük sıkıntı yaratan sivrisinek ve...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaz mevsiminde Mersinli vatandaşlara büyük sıkıntı yaratan sivrisinek ve benzeri haşerelere karşı mücadelelerinin sonucunu aldıklarını ifade ederek, "Mersin sineksiz bir yaz mevsimi geçirdi" dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Özcan, Haziran ayından bu yana belediyeye sivrisinekle ilgili hiçbir şikayetin gelmediğini vurgulayarak, "Sivrisineklerin yumurtlama evresi denilen kış döneminde çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, bünyemize kattığımız 21 adet çift kabin pikap, 26 adet ULV, 1 adet termal fog, 2 adet mistblower, 4 adet pulvarizatör, 50 adet sırt pompası, 16 adet el sisleme cihazı ve teknik personel ile çalışmalarına yaz döneminde de devam etmiştir. Yaz döneminde araç filomuza kattığımız 21 adet sinek ilaçlama aracı ile her mahallemizde her gün ilaçlama yapıldı ve sivrisinekle ilgili bir sorun yaşanmadı" dedi.

Reklam
Reklam

Özcan, "Kış ayları süresince köprü altları, dere kenarları, rögar ve depo gibi kışlaklara çekilen sineklerin tespit edilen alanlarında, belirli periyotlarla larva ve uçkun mücadelesi yapıldı. Belirlenen jit alanlarında uygun aralıklarla, yeterli dozlarda ilaçlama yapılarak, sivrisineklerin çoğalmaları önlendi. Yaz mevsiminde de aldığımız araçlarla mahalleler her gün tek tek ilaçlandı” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmaların, Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunun olduğu yerleşkelerde bulunan bodrum, gölet, akarsu civarı, kanalizasyonlar, yağmur suyu kanalları, rögarlar, küçük su birikintileri, jit alanlarında larva ve pufa mücadelesi şeklinde gerçekleştiğinin altını çizen Özcan, "Elimizdeki araç ve teknik personelle, inşallah önümüzdeki yaz da halkımız, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin yarattığı bir sıkıntıyla karşılaşmayacak. Görev yetki ve sorumluluğumuz bünyesinde, yaz mevsiminde her iki mahalleye bir araç düşecek şekilde yoğun ilaçlama çalışmaları yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: