Özcan: “sinekle Mücadelemiz Sonuç Verdi”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptıkları çalışmalar sonucunda Mersin’de vatandaşların sineksiz bir yaz mevsimi...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptıkları çalışmalar sonucunda Mersin’de vatandaşların sineksiz bir yaz mevsimi geçirdiklerini kaydetti.

Başkan Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin, yaz mevsiminde Mersinli vatandaşlara büyük sıkıntı yaratan sivrisinek ve benzeri haşerelere karşı mücadelesinin sonucunu aldığını bildirdi. Sinekle mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özcan, “Yaz mevsiminde vatandaşlarımıza büyük sıkıntı yaratan sivrisinek ve benzeri haşerelere karşı verdiğimiz mücadele sonucunda, Mersin sineksiz bir yaz mevsimi geçiriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Haziran ayından bu yana belediyeye sivrisinekle ilgili hiçbir şikayetin gelmediğini vurgulayan Başkan Özcan, ekiplerin çalışmalarına sivrisineklerin yumurtlama evresi denilen kış döneminde başladıklarını kaydederek, “Ekiplerimiz, araç filomuza kattığımız 21 adet sinek ilaçlama aracı ile bütün mahallelerimizde her gün ilaçlama yapmakta ve sivrisinekle ilgili bir sorun yaşanmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Kış ayları süresince köprü altları, dere kenarları, rögar ve depo gibi kışlaklara çekilen sineklerin tespit edilen alanlarında, belirli periyotlarla larva ve uçkun mücadelesi yapıldığını aktaran Özcan, şunları kaydetti: “Belirlenen jit alanlarında uygun aralıklarla yeterli dozlarda ilaçlama yapılarak, sivrisineklerin çoğalmaları önlendi. Aldığımız araçlarla da yaz mevsimini yaşadığımız bugünlerde mahalleler her gün düzenli olarak havadan ilaçlanmaktadır. Elimizdeki araç ve teknik personelle yaptığımız çalışma neticesinde, şu ana kadar sivrisinek konusunda herhangi bir şikayet almadık. İnşallah aldığımız önlemlerle yaz mevsimi sonuna kadar da halkımız, sivrisineklerin ve benzeri haşerelerin yarattığı bir sıkıntıyla karşılaşmayacak. Görev yetki ve sorumluluğumuz bünyesinde, yaz mevsiminin sonuna kadar iki mahalleye bir araç düşecek şekilde yoğun ilaçlama çalışmaları devam edecek.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: