Özcan: Sınırlarımızın Genişlemesi Ile Yeni Hizmet Maratonu Başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, sınırlarının genişlemesi ile yeni bir hizmet maratonunun başladığını belirttti....

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, sınırlarının genişlemesi ile yeni bir hizmet maratonunun başladığını belirttti.

Özcan, yaptığı açıklamada Yeni Büyükşehir Yasa tasarısı ile 16 olan büyükşehirin 29’a çıkacağını ifade etti. Bu yasada Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanının il sınırına kadar genişletilmesinin de yer aldığını ifade eden Özcan, "Bu beraberinde birçok sıkıntıyı da getirecektir. Öncelikle irili ufaklı birçok belediye kapanacak ve bu belediyelik yerler mahalle konumuna gelecektir. Büyükşehir Belediyemizin sınırlarının il sınıra kadar genişlemesi çok külfetli bir iş olacaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mesafe olarak düşünüldüğünde belde belediyelerinin oradaki hizmetleri daha iyi göreceği için buraların
kapatılmasını doğru bulmadığını anlatan Özcan şöyle devam etti: "Bazı sıkıntılar olacağını düşünsekte sorumluluktan kaçmayız ve sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirebilmek için ne gerekiyorsa yaparız. Bu anlayışla tüm il sınırlarına en etkin şekilde hizmet götürebilmek, organizasyonel olarak hazırlıklı olmak için çalışmalarımızı tamamladık."

Sadece uzak ilçelerin değil, köyler, mezralarında kendi sorumluluk alanlarına katılacağını vurgulayan Özcan, "Şu an 72 bin 875 hektar alana hizmet veriyoruz. Yeni hizmet alanımız 1 milyon 551 bin 200 hektar olacak. Sınırlarımız tam 21 kat büyüyecek. İşimiz hiç kolay değil. Ancak geçmişten gelen başarı ile tamamladığımız bir hizmet sürecimiz var. 2005 yılında hizmet alanımıza eklenen belde ve köylerde tamamladığımız çalışmalarda ne kadar başarılı olduğumuz ortada. Şu an sorumluluk alanımızda eksik hizmetimiz kalmadı. Bu nedenle uzmanlığımızla, bilgi birikimimizle hizmete hazırız." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: