Özdağ: Türkçe Olimpiyatları Bir Mutluluk Nefesi Oldu

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkçe Olimpiyatları'nın bir mutluluk nefesi olduğunu söyledi. Bir dil...

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkçe Olimpiyatları'nın bir mutluluk nefesi olduğunu söyledi.

Bir dil öğrenin bir medeniyeti öğrenmek, bir kültürün hazinelerinin anahtarını elde etmek olduğunu dile getiren Milletvekili Özdeğ, "Bu kapıdan girenlerin yarınlarda neler yapacağını hep beraber göreceğiz. Fethullah Gülen Hoca Efendi'nin üflediği nefes 140 ülkede yediveren gülleri gibi açıyor, tıpkı Ahmet Yesevi dervişleri gibi. Binlerce hizmet adamı bize emekleri, gayretleri, hizmetleriyle yeni bir Osmanlı ufku sunuyor." dedi.

Reklam
Reklam

2003 yılında 17 ülkenin katılımıyla yapılan Türkçe Olimpiyatlarının her geçen yıl daha büyük katılımla ve coşkuyla düzenlenmeye devam ettiğini aktaran Özdağ, "Afrika'dan, Asya'dan, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin okuduğu Türkçe şarkıların, şiirlerin yüreklerde hangi yansımalar yaptığını söylemeye gerek yok. Çekildiğimiz topraklarda şimdi yeni bir dünya kuruluyor. Onun harcını bu çağın yeni derviş gazileri kuruyor. Türk dilini, Türk kültürünü ve tabii Türk bayrağını 140 ülkede şerefle dalgalandıran bu insanlardan rahatsız olmak, bize açılan kapılardan rahatsız olmaktır. Bir gönül adamının ruh üflediği hizmet, bizi küçük çekişmelerden kurtararak bir büyük hedefe yöneltmektedir. Sıkıntılı günler yaşadığımız bu günlerde, Türkçe Olimpiyatları hepimiz için bir mutluluk nefesi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Dilin insanlar arasında iletişimi sağlayan bir anlaşma aracı olduğunu vurgulayan Özdağ, "İnsanlar duygu, düşünce ve isteklerini dil aracılığıyla karşısındaki insanlara anlatmaktadır. Türkçe Olimpiyatlarını düzenleyen Uluslararası Türkçe Derneği tarihi ve birikimi açısından dünyaya mal olması gereken bir dil olan Türkçemize büyük hizmetler vermektedir. Türkçenin evrensel bir dil olması için uluslararası alanda göstermiş olduğu mücadele, dilimizi tam olarak bütün dünyaya tanıtma çabalarından dolayı Uluslararası Türkçe Derneği’ne minnetlerimizi sunuyorum. Türkçe Olimpiyatları ve bunun gibi güzel etkinliklerle ses bayrağımız olan Türkçemiz dünyanın dört bir tarafında dalgalanmaktadır. Türkçe Olimpiyatlarının fikir babası olan Fethullah Gülen Hoca Efendi olmak üzere, dünyanın dört bir tarafında Türk okullarını açanlara, burada çalışan öğretmenlerimize ve diğer çalışanlarımıza bir Türkçe sevdalısı olarak teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: