Özdemir; “tema 20. Yaşında Yaşama Sahip Çıkmayı Sürdürüyor”

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA’nın 20’nci yaşında “Toprak Yaşamdır” sloganıyla yaşama...

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, TEMA’nın 20’nci yaşında “Toprak Yaşamdır” sloganıyla yaşama sahip çıkmayı sürdürdüğünü belirtti.

TEMA Vakfı’nın 20 yıldır toprak, su ve orman varlığının korunması sağlamak, toprak erozyonunu, çoraklaşmayı, çölleşmeyi, çevre kirliliğini, amaç dışı arazi kullanımını, hatalı tarım uygulamalarını, orman ve anız yangınlarını önlemek için mücadele ettiğini belirten Mehmet Özdemir, “TEMA, 20. yaşında yarım milyona yaklaşan gönüllüsü ile toprak, su, orman başta olmak üzere, doğal varlıklara sahip çıkan, tehditlere karşı doğayı, yaşamı savunan, herkesi sürdürülebilir yaşama sahip çıkmaya davet eden, önemli bir sivil toplum kuruluşudur. TEMA, gönüllülerinden aldığı güçle, Ağaçlandırma ve Erozyonla Mücadele Seferberlik Kanunu, Mera Kanunu, Toprak Koruma ve Kullanım Kanunu’nun yasalaşmasını sağlamış, doğayı ve yaşamı koruma adına açtığı, müdahil olduğu 79 davayı kazanmış, yaklaşık 10 milyon fidanı, 700 milyon meşe tohumunu toprakla buluşturmuş, 152 Kırsal kalkınma, Koruma ve Ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştir. Toprak, orman, su varlıkları ve meralar başta olmak üzere; çevre sağlığının, sulak alanların, gen kaynaklarının, ormanların, anıt ağaçların, biyolojik çeşitliliğin korunmasını, bozuk orman alanlarının kendini yenilemesine fırsat verilmesini, hayvancılığımızın temeli olan çayır ve meraların korunup geliştirilmesini, ağaç ve orman sevgisinin topluma kazandırılmasını sağlamak için çaba göstermiştir” dedi.

Reklam
Reklam

TEMA’nın çölleşme il mücadele çalışmalarında büyük başarılara imza attığına işaret eden Özdemir, “TEMA, çölleşme ile mücadelede, dünyaya örnek bir hareketi Türkiye’den başlatmak ülküsünü gerçekleştirmek, Kaybolan geleceği kurtarmak, açlık ve yoksulluğu gidererek, topraktan gelen toplumsal barışı sağlamak, insanlarımızın refahı ve mutluluğu için çalışmalarını aralıksız sürdürecek, milletimizde bilinç oluşturmaya devam edecektir. TEMA Vakfı, 20’nci yaşını ‘Toprak Yaşamdır’ sloganıyla ülke genelinde gönüllülerimiz, destekçilerimiz ve basınımızla birlikte yapacağı, bir dizi etkinlikle kutlayacak ve nice yeni başarılara imza atmaya devam edecektir. Herkesi yaşama sahip çıkan TEMA gönüllüleri arasına katılmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: