Özdemir: Türkiye 2023 Hedeflerine Bilişimle Ulaşabilir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Aydın Özdemir,...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Aydın Özdemir, Türkiye’nin 2023 hedefine bilişim ile ulaşabileceğini söyledi.

MÜSİAD Bursa Şubesi Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu üyeleri, bilişim sektörünün geldiği son noktayı Sektör Kurulu toplantısında masaya yatırdı. MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya, Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Mekikçi, Bursa Şubesi Sektör Kurulları Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ve MÜSİAD Bursa Şubesi Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Aydın Özdemir’in yanı sıra üyeler katıldı.

Reklam
Reklam

Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Aydın Özdemir, bilişim sektörünün, diğer sektörlerden çok daha hızlı geliştiğini, buna paralel olarak ticaret hacminin de arttığını belirtti. Bilişime öncülük eden firmaların bugün dünyanın geçmişi eski dev şirketlerini geride bıraktığını vurgulayan Özdemir, “Türkiye bilişimde treni kaçırmamalı. Eğer 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak bilişime gereken önemi vermeliyiz." dedi.

Mesleki yeterliliğin sektörün en önemli sorunlarından bir olduğunu dile getiren Özdemir, "Sektörümüzde nitelikli eleman sıkıntısı had safhada. Bakkalın bile format attığı bugünlerde, bilişim sektöründe mesleki yeterlilik en önemli sorundur." diye konuştu.

MÜSİAD Bursa Şubesi Sektör Kurulları Başkan Yardımcısı Murat Bayizit ise bilgi teknolojileri ya da diğer adıyla bilişim sektöründe kurumsallaşamamanın büyük kayıp olduğunu belirtti.

Bundan 10 yıl önceye kadar üretim alanında yazılım anlayışının hemen hemen hiç olmadığını hatırlatan Bayizit, şunları kaydetti: "Günümüzde üretim yapan her firma muhakkak yazılım hatta yazılımlar kullanıyor. Karlılıkları yükseltmek için maliyetlerin kontrol altına alınması gerekiyor. Sektörlerin en önemli problemlerinden olan karsızlığın önüne geçmek adına da bu yazılımların kullanılmasına ihtiyaç var.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: