Özdemir'den "taraf" açıklaması

ANKARA (İHA) - AK Parti'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, Güneydoğu'da yaşanan terör olayları üzerine yayınlanan deklarasyonda terör örgütü PKK'yı "taraf" olarak nitelendirmediklerini söyledi.

Tartışmalara yol açan deklarasyonun yanlış anlaşılmalarına neden olduğunu kaydeden Cem Özdemir, "Ben ve arkadaşlarım 'taraf' kelimesini kullanırken PKK'yı ya da terör örgütünün herhangi bir unsurunu kastetmedik" dedi. Özdemir, Türk Devleti'nin bu konudaki hassasiyetini paylaştığını da belirtti. Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, 10 gün kadar önce yayınladıkları deklarasyonla yanlış anlaşıldıklarını söyledi. Türkiye'nin dış müdahalelerle bölünmesinin mümkün olmadığına inandığını ifade eden Özdemir, "taraf" kelimesiyle "Türk ve Kürt halkını" kastettiklerini, bunun her 2 halkın barış içinde bir arada yaşaması için söylendiğini dile getirdi. Özdemir, "Bizim sözlerimiz yanlış tercüme edilmiş olabilir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin tam üye olması için Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bir söz verdiklerini, varılan anlaşma uyarınca tam üyelik müzakerelerinin 3 Ekim'de başlayacağını ifade eden Cem Özdemir, "AB üyesi ülkelerden bu süreç içinde gelen olumsuz açıklamalar, Türkiye'yi yolundan geri çevirmemeli" değerlendirmesini yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ankara kriterleri' benzetmesine katıldığını da belirten Özdemir, "Sonuçta atılan tüm adımlar, Türk halkının mutluluk ve gelişimi içindir. Türkiye, demokrasi, insan hakları ve ekonomide bir dönüşüm yaşamaktadır. Bu sebeple kimin ne söylediğine bakmadan Türkiye yoluna devam etmelidir" şeklinde konuştu.