Özden: İlçelerini Sahiplenen Adana Ilk 4’e Girer

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana’nın ekonomik büyüklük sıralamasında ilk 4 kent...

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Adana’nın ekonomik büyüklük sıralamasında ilk 4 kent arasına girebilmesi için ilçelerine sahip çıkması gerektiğini söyledi

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, her biri farklı değerlere sahip olan ilçeleriyle yakınlaşmayan Adana’nın sağlıklı büyüyemeyeceğini söyledi. Özden, Karataş’ta sahillerini, Pozantı’da dağ turizmini, Kozan’da narenciyeyi, Aladağ’da madenlerini doğru değerlendiren Adana’nın ekonomik büyüklükte ilk 4’e girebileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu, Mayıs ayı toplantısı Kozan’da gerçekleştirildi. Kozan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Yağan’ın evsahipliği yaptığı toplantıda Başkan Özden, Kozan’ın girişimci ruhundan yararlanılması gerektiğini söyledi. Özden, Kozan Ticaret Borsası ve Kozan Ticaret Odası’yla yeni dönemde kadın girişimciliğinin artmasına yönelik proje ve etkinlikler gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

KOZAN KADINI GİRİŞİMCİ
TOBB KGK Başkanı Esra Özden şöyle devam etti: “Adana’nın ilçeleriyle diyaloğunu yeterli bulmuyorum. TOBB şemsiyesi altında Ceyhan ve Kozan’da bulunan oda ve borsalarımızla bu diyaloğun gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Değişimin kadın eliyle hızlanacağını düşünüyoruz. Kozan’da kadınların iş hayatına katılımıyla ilgili güzel örnekleri yerinde gördük. İcra Kurulu Üyemiz Ayça Gezer’in işletmeciliğini yaptığı anaokuluna hayran kaldık. Kozanlıların kadını erkeğiyle girişimci ruhuna sahip olduğunu düşünüyorum. Bu avantajın geliştirilmesine yönelik çabalarımız olacak.”

Reklam
Reklam

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, Başkan Yardımcıları Aysel Eyüboğlu, Özden Hozatlı, İcra Kurulu Üyeleri Ayça Gezer, SamiaYasavur, Esma Yaldız, Derya Nur Öner, Adana Ticaret Borsası görevlileri MebrureMercin ve Müge Bek’in yer aldığı heyet Kozan Ticaret Odası’nda Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Çelen ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı da ziyaret etti. Kurul üyeleri Kozan’da Dağılcak mesire alanı ve Yaverin Konağı’nı da gezme imkanı buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: