Özel Alpaslan Alican, USOBO’da birincilik kürsüsüne çıktı

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Anadolu Lisesi, Fatih Üniversitesi’nin bu yıl 4’ncüsünü düzenlediği Ulusal Sosyal...

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Anadolu Lisesi, Fatih Üniversitesi’nin bu yıl 4’ncüsünü düzenlediği Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO)’ndan birinci olarak döndü.

Türkiye genelinde yaklaşık 250 lise öğrencisi arasında yapılan olimpiyatta felsefe dalında altın ve gümüş madalyayla dönen Alpaslan Ali Can Lisesi öğrencileri büyük bir başarıya imza attı. Yarışmaya başvuran 600 metin analizi çalışması arasında Rabia Elif Özcan'ın ‘İbni Sina’nın uçan adamından İbni Huzeyfe’nin Hayy bin Yakzan'ına kadar benim olsun’ konulu çalışması altın madalya ile ödüllendirildi. Rabia Elif Özcan, “Çalışmamda yardımlarını esirgemeyen tüm öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. ” dedi.

Reklam
Reklam

Alpaslan Ali Can Lisesi öğretmenlerinin katkılarıyla hazırlanan 6 çalışmadan 4′ü yarı finale kaldı, 3 çalışma ise madalya ile ödüllendirildi. USOBO’da okulun geçen yıl metin analizi alanında yapılan çalışmalarda bir altın, bir gümüş, bir bronz madalya alan kolej, bu yıl ise bir altın, bir gümüş, bir bronz madalya ve birincilikle döndü.

Okulun her geçen yıl daha başarılı olduğunu belirten okul müdürü Abdullah Sarıcı, “Her alanda başarı grafiğini yükselten Alpaslan Ali Can Lisesi, Türkiye’de YGS sonuçlarına göre en başarılı il olan Burdur’un başarısına katkıda bulunmaya devam etmektedir. YGS ve USOBO’da elde edilen başarılarımıza başarı katan tüm öğrencilerimizi ve başarılarımızda büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye birincisi olan Rabia Elif Özcan, altın madalya ve bin TL hediye çeki ile ödüllendirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: