Özel Ambulanslar Hizmete Girdi, Artık Obez Hastalar Kolay Taşınacak

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 486 112 acil servis ambulansını 1 Şubat itibariyle hizmete soktu. Obez...

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde 486 112 acil servis ambulansını 1 Şubat itibariyle hizmete soktu. Obez hastaların daha kolay nakli amacıyla 300 kilogram kaldırma kapasitesine sahip özel 60 ambulans da hizmete girdi. Obez ve yoğun bakım hastalarının nakli için kullanılacak ambulansının özel tasarlanmış sedyesi asansör marifetiyle yere inip kalkabiliyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan Bursa’ya gönderilen 6 ambulansın hizmete girmesi sebebiyle Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, 1 Şubat itibariyle Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde 486 ambulansı hizmete soktuğunu söyledi. Ambulanslardan 45’inin 4x4, 75 adedinin de hem 4x4 hem de paletli olduğunu anlatan Milletvekili İsmail Aydın, 20 ambulansın da 4 sedyeli olduğunu dile getirdi. Milletvekili Aydın, 486 ambulansın 60’ının ise özel donanımlı obez ambulansı olduğunu söyledi. Aydın’a göre, Türkiye’de halen bin 981 adet 112 acil servis ambulansı görev yapıyor. Aydın, 2002’de 617 olan ambulans sayısının artmasına rağmen yeni ambulanslara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Reklam
Reklam

" 300 KİLOYA KADAR TAŞINABİLECEK"

Bursa 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Adnan Adıgüzel ise obez ambulansın sedyesinin özel olarak tasarlandığını vurguladı. Dr. Adıgüzel, "Sedyesi özel yapım olan obez ve yoğun bakım ambulansıyla obez hastalar artık kolaylıkla taşınabilecek. Sedyemiz, 300 kiloya kadar taşıma kabiliyetine sahip ve asansör vasıtasıyla sıfıra kadar inip hastayı alıp tekrar yukarı kaldırabiliyor. 300 kiloya kadar hasta taşıyabildiğimiz için fiziksel olarak hastamızı kaldırıp indirme problemi yaşamıyoruz." dedi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, her yıl 15 ambulansın yenilenmesi gerektiğini kaydetti. Dr. Akan, 2009 yılında 66 bin 952 vakaya hizmet veren 112 acil servis ambulanslarının 2011’de 107 bin 76 ve 2012’de ise 130 bin 827 olaya hizmet verdiğini açıkladı. Halen Bursa’da 52 adet ambulansın acil servis olarak hizmet verdiğini anlatan Dr. Akan, 1’i obez olmak üzere 6 ambulansın da bugün resmen göreve başladığını söyledi. Dr. Akan, önümüzdeki aylarda Bursa genelinde 50 istasyonun hizmet verdiğini, 5 yeni 112 istasyonu kurulacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

"MUSTAFA KOÇ BURSA’YA 10 AMBULANS BAĞIŞLAYACAK"

Bursa Valisi Şahabettin Harput da eğitimde büyük bir kadirşinaslık gösteren hayırseverlerin ambulans da bağışlamasını istedi. Vali Harput şunları kaydetti: "Sürekli derslik yapan insanlara, ‘yeniden ilave derslik yaparsanız tarihin altın sayfalarına siz de yazılırsınız’ diyoruz. Yine ambulans almak isteyen hayırseverlere de gönlümüz ve kapımız açık. Sayın Mustafa Koç ile 10 adet ambulans için görüşme yaptık, yakında tahakkuk edecek, takip ediyoruz. Bu ambulansların donanımı bize ait olacak. Ambulans bağışlamak isteyen hayırseverleri bekliyoruz."

Konuşmaların ardından ambulans sirenleri arasında kesilen kurdele ile 6 yeni ambulans hizmete girdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz