Özel Aydınlık Ortaokulu’ndan Nazilli'ye Çifte Madalya

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile düzenlenen ve yaklaşık...

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile düzenlenen ve yaklaşık 500 öğrencinin dereceye girmek için koştuğu ‘Cumhuriyet Kupası’ atletizm yarışlarında 100 metre koşu branşında Özel Aydınlık Ortaokulu öğrencilerinden Mustafa Coşkungönül 2. olarak gümüş madalya ve Berkay Şimşek de 3. olarak bronz madalya kazandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Aydın Valiliği 89. Yıl Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı kapsamında Cumhuriyet Kupası Atletizm Yarışmaları 19 Ekim Cuma günü Adnan Menderes Stadı Atletizm Pisti’nde yapıldı. Uzun ve kısa mesafelerde yapılan atletizm yarışmalarına 500’e yakın sporcu katıldı. Her kategoride ilk üçe giren sporcular madalya ile ödüllendirildi. Cumhuriyet Kupası Atletizm Yarışmaları hakkında bilgi veren Özel Aydınlık Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Ramazan Kubus, “Yeni bir takım kadrosu ve sezonun ilk yarışı olması sebebi ile sporcularımızın tam olarak hazır olmadıklarını ama genel olarak iyi bir mücadele sergilediklerini gördüm. Madalyalarla dönmemiz bizim için gurur verici bir tablodur. Yarışmaya 500’e yakın sporcu katıldı ve 100 metre koşu kategorisinde öğrencilerimiz Mustafa Coşkungönül 2. olarak gümüş madalya ve Berkay Şimşek de 3. olarak bronz madalya almıştır. Bu bizim için umut vericidir, önümüzdeki yarışmalarda daha iyi başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Sporcularımı tebrik ediyor, başarımızı Okulumuza ve Nazilli’mize armağan ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Hiçbir başarının tesadüf olmadığının altını çizen Nazilli Özel Aydınlık Ortaokulu Müdürü Süleyman Diker ise, “Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünü düstur edindiklerini vurgulayan Diker, "Spor yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlâk da bu işe yardım eder. Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana hedefimizdir” diye konuştu.

Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde dereceye giren sporcuların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni’nde Vali Kerem Al tarafından ödüllendirileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: