Özel Aziziye Eğitim Kurumları, başarılı öğrencilerini ödüllendirdi

Özel Aziziye Eğitim Kurumları, TÜBİTAK 2012 Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması ile Türkiye’deki...

Özel Aziziye Eğitim Kurumları, TÜBİTAK 2012 Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması ile Türkiye’deki yabancı öğrencilerin katıldığı Türkçe Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerini ödüllendirdi.

Özel Aziziye Eğitim Kurumları öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2012 Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nda 2 proje ile bölgeyi temsil etti. Ankara’daki yarışmada Coğrafya alanında Melike Nur Çırçır ile Hatice Kübra Polat, 'Daha Sağlıklı ve Kazançlı Hayvancılık İçin Anadolu Pasinler Jelatin İhracatının Tasarlanması' projesi ile Türkiye 2.si olurken, Biyoloji alanında ise Elif Şahin ve Hale Nur Ertugay, 'Isıl Olmayan Ultrases Tekniği ile Bulanık Elma Sularının Bazı Fiziksel Kalite Parametreleri Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi' konulu projeleri ile teşvik ödülü aldı. Kimse Yok mu Derneği tarafından Afrika’dan Türkiye’ye getirilen ve çeşitli okullarda öğrenim öğrenim gören 359 öğrencinin katıldığı Türkçe Yarışması’nda ise Özel Aziziyeli öğrenciler Abdinafi Osman ile Abdulvahit Reşit tüm soruları doğru cevaplama başarısı gösterdi.

Reklam
Reklam

"ERZURUM'UN BAŞARISI HERGEÇEN GÜN ARTIYOR"

Öğrencilerin başarısı nedeniyle düzenlenen ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, proje yarışmasına bir yıl önce bölgeden toplam 69 başvuru yapılırken, bu sene sadece Erzurum merkez ilçelerden toplam 336 başvuru olduğunu söyledi. Daha önce Erzurum bölgesinin 12 bölge arasında sonuncu olduğunu dile getiren Bilge, bu sene ise dördüncülüğü elde ettiklerinin altını çizdi. Erzurum’un YGS’de geçtiğimiz yıl 39. Sıradayken bu sene 21.liğe yükseldiğini hatırlatan Bilge, başarının devam edeceğine inandığını açıkladı.

TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Çiftçi ise bölgeden üretilen proje sayılarında son yıllarda büyük artış görüldüğünü belirtti. İki yıl önce bölge genelinde 77 olan proje sayısının geçtiğimiz yıl 188, bu sene ise 570’e yükseldiğinin altını çizen Prof. Dr. Çiftçi, "Başarı her geçen yıl artıyor. Erzurum’da geçtiğimiz yıl 69 proje yapılırken, bu sene bu sayı 379’a yükseldi. Ankara’da bu sene yapılan yarışmalarda bölgemizi 16 proje temsil etti. Bunlardan 5’i dereceye girerken, ikisini Aziziyeli öğreniler aldı." dedi.

Reklam
Reklam

Aziziye Eğitim Kurumları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabri Çolak ise Aziziye’nin Erzurum eğitiminde büyük yeri olduğunu vurguladı. Çolak, okulda öğrencilere fenni bilimlerin yanında milli ve manevi değerleri de verdiklerinin altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: