Özel bekçiler Nevşehir sokaklarında

NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir'in Esentepe Mahallesi'nde, ekonomik kriz sonrasında her geçen gün artan hırsızlık olaylarına karşı mahalle halkı özel bekçi tuttu.

Nevşehir'in 11 bine yakın nüfusu ile en büyük mahallesi olan Esentepe Mahallesi'nde artan hırsızlık olayları sonrası mahallede 2 özel bekçi göreve başladı. Yaklaşık bin kişi arasından yapılan seçmeler sonrası göreve getirilen emekli güvenlik görevlileri Sait Bayındır (52) ve Fevzi Orhan'ın (53) bekçilik görevine başlaması ile hırsızlık olaylarının önüne geçilmiş oldu. Mahalle Muhtarı Halit Yüncü, bin 345 dairenin bulunduğu mahallelerinde son aylarda ekonomik kriz ile birlikte çok sayıda hırsızlık olayının yaşandığını söyledi. Yüncü, yaşanan hırsızlık olaylarının artmasından sonra mahalle ihtiyar heyetinin bir araya gelerek özel bekçi tutma kararı aldığını ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde 2 emekli güvenlik görevlisinin mahallelerinde özel bekçi olarak görevlerine başladığını kaydetti. Yüncü, "Bekçiler gece 20.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında görev yapacaklar. Aylık ücretlerini ise her evden 200 ila 250 bin lira arasında toplayacağımız paralarla ödeyeceğiz. Bu uygulama mahalle halkını da çok memnun etti" dedi.

Reklam
Reklam

Mahalle sakinleri ise artan hırsızlık olaylarından dolayı tedirginlik yaşadıklarını belirterek, özel bekçiler ile hırsızlık olaylarının sona erdiğini söyledi.