Özel Burç Vural Lisesi’nden TÜBİTAK’a 7 Proje

Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 7 proje, TÜBİTAK tarafından 44.'sü gerçekleştirilen...

Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 7 proje, TÜBİTAK tarafından 44.'sü gerçekleştirilen 'Ortaöğretim Kurumları Arası Araştırma Proje Yarışması'nda sergilenmeye değer görüldü. Mersin bölgesinde yapılacak yarışmada, 10 farklı alanda hazırlanan 136 proje sergilenecek.

Mersin’de 25–29 Mart tarihleri arasında açık kalacak sergiye bin 118 projenin katıldığını söyleyen Okul Proje Koordinatörü Bülent Yaman, bunlardan sadece 136 tanesinin sergilenmeye layık görüldüğünü aktardı. Bunlardan 7'sinin öğrencilerinin hazırladığı projeler olduğunu ifade eden Yaman, TÜBİTAK gibi Türkiye'nin en saygın bilimsel otoritesi olan bir kurumun düzenlediği proje yarışmalarında her sene yer almanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Mustafa Gürhan ise proje çalışmalarının geçen eğitim-öğretim sezonunun bitmesiyle birlikte başladığını söyleyerek, beş aylık bir çalışmanın ardından bu denli büyük bir başarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Proje hazırlamanın, öğrencilerin çözüm üretme kültürüne olumlu katkısı olduğunu ifade eden Gürhan, bölge finallerinde başarılı olup Adana’yı Türkiye genelinde temsil etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: