Özel Burç Vurallı Öğrenciler, TÜBİTAK Yarışmasından Çifte Birincilikle Döndü

Adana Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi, TÜBİTAK tarafından bu yıl 44.sü düzenlenen ‘Ortaöğretim...

Adana Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi, TÜBİTAK tarafından bu yıl 44.sü düzenlenen ‘Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’ Mersin Bölge Finali’nde Fizik ve Matematik alanlarında birinci oldu. Özel Burç Vurallı öğrenciler, Ankara’da düzenlenecek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Adana, Hatay, Gaziantep gibi çevre illerden 137 projenin yarıştığı ‘Mersin Bölge Finali, Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Bilgisayar, coğrafya, fizik uygulama, matematik, kimya, sosyoloji, tarih gibi alanlardaki öğrenci eserlerinin yarıştığı bölge finaline Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Mersin Üniversitesi Rektörü Süha Aydın, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Ülkü Çömelekoğlu ve ilçe Milli Eğitim müdürleri katıldı.

Reklam
Reklam

Mersin Üniversitesi Hiphop Grubu’nun da bir gösteri yaptığı finallerde 137 proje arasından 2 birincilik ve 1 de ikincilikle rekor kıran Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi, Mersin bölgesinin 27 finalisti arasında yer almayı başardı. Ödülünü Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi’den alan öğrenciler, çok mutlu olduklarını ve Türkiye Finalleri’nden de birincilikle dönmeyi hedeflediklerini belirtti.

OLİMPİYATLARA KADAR ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK
Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Fizik Öğretmeni ve okulun olimpiyat koordinatörü olan Bülent Yaman, bölge finallerine hazırlanırken çok zorlu bir süreçten geçtiklerini, çok çalışarak Mersin’den istedikleri sonuçla döndüklerini söyledi. Yaman, Fizik Temel kategorisinde 10. Sınıf öğrencisi Muhammet Talha Var ve Matematik kategorisinde 10. Sınıf öğrencisi Melih Ünsal’ın birinci; yine Fizik kategorisinde 9. Sınıf öğrencisi Sefa Tokgöz’ün ikincilik elde ettiğini belirtti. Yaman, Ankara’da yapılacak Türkiye finallerine katılacak Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi’nin bu sonuçla Mersin’de yaptığı derecelerle en başarılı okul olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Mustafa Gürhan ise okullarının daha önce elde ettiği benzeri başarılarla kendini kanıtladığını, bu yarışmada da elde ettiği birinciliklerin eğitim kalitesinin sonucu olduğunu ifade etti. Gürhan, Türkiye Finalleri’nde de öğrencilerinin Adana'yı en iyi şekilde temsil ederek, başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz