İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sayısal derslerdeki sorularını istedikleri saatte kolayca sorup yanıt alabilecekleri yeni bir platform var: “inekle.com”. Bu sosyal sorumluluk projesi ile ülkemizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, uygun fiyatlar ile üniversite öğrencilerinden birebir eğitim desteği alıyor. inekle.com’un kurucularından Tarık Yıldırım, öğrencilerin matematik ve fen bilimleri alanlarındaki eğitim sürecine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Bir diğer yandan da üniversiteliler bu platform sayesinde ek gelir elde ediyorlar” dedi.
inekle.com, lise yıllarından beri tanışan Tarık Yıldırım, Selen Karan ve Aslı Sevinç’in birlikte hayata geçirdiği bir sosyal sorumluluk projesi. Proje, bir yandan üniversite öğrencilerine ekstra cep harçlığı sağlarken diğer yandan da birebir ve canlı eğitim desteği ile Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere ulaşıyor. inekle.com’da öğrencilere destek verenler Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan üniversitelilerden oluşuyor.
60 dakikası 15 TL
Peki öğrenciler, “inekle.com”dan nasıl yararlanıyorlar? Sistem tek fiyat üzerinden işliyor. “inekle.com”a üye olan öğrenci, kredi kartı, mobil ödeme veya havale ile dakika satın alarak ders almaya hemen başlayabiliyor. Öğrenci 60 dakika için 15 TL ödüyor. Dakika bazında yapılan ücretlendirme yapısı sayesinde, bir seans 5 dakika da sürebiliyor 1 saat de daha fazla da. Seans süresi kadar dakika öğrencinin hesabından eksilirken, buna denk gelen TL miktarı da üniversitelinin sistemdeki hesabına aktarılıyor.”
Özel ders artık daha ulaşılabilir
“inekle.com” üniversitelinin elde ettiği gelir üzerinden herhangi bir komisyon almıyor. inekle.com’un kurucularından Tarık Yıldırım, amaçlarının sundukları uygun fiyat sayesinde, ihtiyacı olan herkese birebir canlı destek alma ayrıcalığını yaşatmak olduğunu belirtti. Tarık Yıldırım, şunları söyledi: “7/24 işleyen bu platform sayesinde Türkiye’nin her yerinden öğrenciler artık istedikleri saatte derslerinde yardım alabiliyorlar. Diğer yandan üniversiteliler de cep harçlığını çıkarma fırsatını buluyor. Ders veren kişinin de öğrenci olması karşılıklı iletişimi kolaylaştırıyor.”
Tarık Yıldırım, şöyle konuştu: “Eğitimde fırsat eşitsizliği var. Bu platform ile öncelikle fiziksel mesafelerin yarattığı eşitsizlik yüzde 100 ortadan kalkıyor. Batmanlı bir öğrenci Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden ders alabiliyor. Ayrıca, sunduğumuz uygun fiyat sayesinde maddi eşitsizlik de belli ölçüde azalıyor.”
Veliler de takip edebiliyor
Çocuğunun çalışmalarından haberdar olmak isteyen veliler “inekle.com”a ücretsiz üye olabiliyorlar. Siteye kayıtlı olan öğrencisi ile eşleşen veli, internette olduğu her an dakika satın alarak çocuğuna gönderebiliyor, kimden, ne zaman, ne ders aldığını ayrıntılı şekilde görüntüleyip, dilerse arşivine de bakabiliyor. Tarık Yıldırım, oğlunu dershaneye gönderemeyen bir velinin kendilerini aradığını ve “Bu yaptığınız iş sizin bize uzattığınız güzel bir el. Emeğiniz için teşekkür ederim” dediğini anlattı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz