Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Sarı: -"Türkiye'de yıllardan beri beklenen Türk işaret dili kitabı ve sözlüğü ile görselini bitirme aşamasına geldik.İki hafta içinde bu sözlük elinizde olacak"

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı, Türkiye'de yıllardan beri beklenen Türk işaret

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hakan Sarı, Türkiye'de yıllardan beri beklenen Türk işaret dili kitabı ve sözlüğü ile görselini bitirme aşamasına geldiklerini söyledi.

Sarı, Konya'da İMKB Gazi Mustafa Kemal Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen Engellilere Yönelik Mesleki Eğitim Programları Hazırlama Semineri'nde, Türkiye'de bulunan 42 bin 500 civarındaki okulun her birine rehber öğretmenin bulunması gerektiğini belirtti.

Şu anda 16 bin civarında rehber öğretmenin bulunduğuna dikkati çeken Sarı, "Bunlardan bazıları da psikolojik danışman ve rehberlik ya da eğitimde psikolojik hizmetler mezunu değil de felsefe öğretmenliği, sosyoloji ya da eğitim bilimleri gibi diğer alanlardan hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirilerek atandı. Gerekli önlemleri almak için çalışmalarımız yoğunlaşarak devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de özel eğitim hizmeti veren öğretmenlere yönelik el kitaplarının olmadığına değinen Sarı, Bakanlık olarak bu durumun farkında olduklarını, öğretmen el kitabına yönelik çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

-Türk işaret dili kitabı ve sözlüğü çalışmaları-

Sarı, Türk işaret dili kitabı ve sözlüğü ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini vurgulayarak, "Türkiye'de yıllardan beri beklenen Türk işaret dili kitabı ve sözlüğü ile görselini bitirme aşamasına geldik. İki hafta içinde bu sözlük elinizde olacak" dedi.

Öğretmen yetiştirme açığının kapatılmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Sarı, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki diploma programlarında, 2,5 yılı tamamlayacak şekilde özel eğitimle ilgili program başlatıyoruz. 1 yılı yoğunlaştırılmış ders, 1 yılı yoğunlaştırılmış uygulama, 6 ay veya 1 yılı da tez ya da proje yazdırarak öğrencimize diploma vereceğiz. Böylece yüksek lisans düzeyinde diploma vererek, hem özel eğitim anlamında nitelikli öğretmen yetiştirilmesine katkıda bulunacağız hem de özel eğitime öğretmen sayısına nicel olarak yetersizliklerimizi yok etmeye çalışacağız."

Reklam
Reklam

Sarı, rehberlik araştırma merkezlerinde de yeni bir yapılandırma yoluna gittiklerini belirterek, bu merkezlerde "özel eğitim hizmetleri" ve "rehberlik hizmetleri" adı altında iki ana tema üzerinde bir yapılandırma oluşturduklarını bildirdi.

Seminere, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, merkez Karatay İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğretmen katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: