Özel Ergin Koleji bayramda tarım işçilerini unutmadı

Yozgat Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, beraberinde öğretmen, öğrenci ve velileri bayramda tarım işçilerini...

Yozgat Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, beraberinde öğretmen, öğrenci ve velileri bayramda tarım işçilerini unutmadı. Okuldan bir heyet, Kurban Bayramı nedeniyle Yozgat’ın Şefaatli ilçesine Güneydoğu illerinden tarım alanlarında çalışmak üzere gelen mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Şefaatli’de Yozgat İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan çadır kentte kalan tarım işçilerine, kurban eti paketinin yanı sıra ailelerine ve çocuklarına bayramlık ayakkabı, giysi hediye eden Kolej Müdürü Acar ve beraberindeki grup konuk olduğu aileyle çay içerek sohbet etti. Ali Acar, burada yaptığı açıklamada, bayramların önemine değinerek, bayramların birlik beraberlik ve kaynaşma duygusunu pekiştirdiğini söyledi. Acar, "Kurban Bayramı dolayısıyla Şefaatli'deki tarım işçilerimizle birlikte olmak istedik. Çünkü memleketlerinden çıkıp Yozgat’a tarım alanlarına çalışmak için gelen bu kardeşlerimiz, işlerini bitiremedikleri için Kurban Bayramı'nı tarlada ve burada çadırda geçirmek zorunda kaldılar. Biz de onlara yalnız olmadıklarını hatırlatmak için bayramın ilk gününü onlarla geçirmek istedik. Herkes bir şekilde yaşamını idame ettirmek zorundadır. Bu kardeşlerimizde evlerinin geçimini sağlamak için memleketlerinden çıkıp buralarda tarım alanlarında çalışarak ekmeklerini kazanıyorlar." dedi.

Reklam
Reklam

Tarım işçileri de ziyaretlerinden dolayı Ergin Koleji'ne teşekkür ederek, "Sağ olsun Özel Ergin Koleji ve değerli bireyleri bizleri bu önemli günde yalnız bırakmadı. Bu mübarek günde ziyaret etmeleri bizleri çok sevindirdi. Pancar sökümü için memleketlerimizden çıkıp buralara geldik. İşimiz bitmediği için bu bayramı burada geçirmek zorunda kaldık. Yaklaşık iki hafta kadar işimiz kaldı. Bir an önce bitirip memleketimize dönmek istiyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz