Özel Erkul Kurumu Öğrencilerinden 'Afrika Katarakt Kampanyası'na Destek

Kocaeli'nde faaliyet gösteren Özel Erkul Kurumları'nda öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, Kimse Yok Mu...

Kocaeli'nde faaliyet gösteren Özel Erkul Kurumları'nda öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, Kimse Yok Mu Derneği'nin sosyal bilinci geliştirme projesi olan 'Afrika Katarakt Kampanyası'na destek verdi. Öğrenciler, iyilik kumbaralarında biriktirdikleri 5 bin 400 lirayı kampanyaya aktardı.

Özel Erkul Kurumları'nda düzenlenen programa, Okul Müdürü Mehmet Bakmaz, Müdür Yardımcısı Tevfik Öztürk, Kimse Yokmu Derneği Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ali Polat, Şube Müdürü Mevlüt Daniş ve öğrenciler katıldı. Programda Kimse Yok Mu gönüllüsü Nuriye Köksal Sudan’daki ziyaret sırasında yaşadıklarını anlattı. Okul Müdürü Bakmaz, Şube Müdürü Daniş’ a 5 bin 400 liralık temsili çeki teslim etti. Parayla Afrika'da 30 tane katarakt ameliyatı yapılacağı belirtildi. Daniş, Erkul Eğitim Kurumları'nın her zaman sosyal projelere destek verdiğini belirterek, "Bu kampanyada da bizleri yalnız bırakmadı" dedi ve destek verenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Katarakt, güneş ışınlarının dik geldiği Afrika’da, yetersiz beslenme ve kum fırtınalarının da etkisiyle oluşan yaygın bir göz hastalığı. 2 milyonun üzerinde katarakt hastası, açlık ve sefaletle boğuşurken tedavi olma imkanını elde edemeden gözlerini kaybediyor. Afrikalı muhtaçların gözleriyle birlikte yitip giden hayatları, Kimse Yok Mu’nun onlara ulaşmasıyla bir nebze olsun can buluyor. Kimse Yok Mu, 2008’den bu yana Türkiye’den giden 53 gönüllü doktor ve 17 yardımcı sağlık görevlisiyle 80 bin 362 göz muayenesi yaparken 12 bini aşkın katarakt ameliyatıyla da Afrikalıların kalın perdeler altında hapsolan güzel gözlerine ışık olmaya devam ediyor. Kimse Yok Mu, yokluklar içinde yaşam mücadelesi veren Afrikalıların çilesini azaltmak ve kararan dünyalarına umut ışığı olmak adına Sudan’ın Darfur’da başlattığı katarakt ameliyatlarını 2013’te Burkina Faso, Çad, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Somali, Moritanya ve Senegal’ gibi ülkelerle genişletildi.

Dernek yetkilileri, Afrika’da katarakt yüzünden binlerce insan ameliyat olabilmek için yardım beklediğini belirterek, "Sizde Afrika’nın 7 ülkesinde gerçekleştireceğimiz sağlık yardımlarınıza bağışlarınızla katılın. Kararan dünyaların aydınlanmasına vesile olun. Onların görmemesine göz göre göre izin vermeyin! Bir göz açtırma bedeli 100 dolar." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: