Özel Firma Çalışanlarında Toplu Iş Sözleşmesi

 Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile bir firma arasında 73 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandığı bildirildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası taşeron şirket olarak yeraltı hazırlık çalışmalarını yapan bir firma ile sürdürülen 1. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığını belirtti. Söz konusu şirkette çalışan maden işçilerininin sendikalarına üye yapıldığını ifade eden Alabaş, şunları kaydetti: "Biz TTK Üzülmez ve Kozlu Müessesesi'nde hazırlık işlerini yapan taşeron firma olan maden firmasındaki örgütlenmemizi 2010'da yapmıştık. Çeşitli nedenlerle yetki belgemiz 6 Haziran 2013 tarihinde geldi. O günden bugüne toplu iş sözleşme görüşmelerimiz devam ediyordu. Bu firmada çalışan 73 arkadaşımızı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi yaptığımız son görüşme anlaşmayla sonuçlandı. Bu bizim bölgemizdeki özel sektördeki ikinci sözleşme oldu. İşçi arkadaşlarımıza, işveren şirketine ve sendikamıza hayırlı olsun. Yapılan bu sözleşmeyle çalışan arkadaşlarımıza birinci 6 ayda yüzde 4.2, ikinci 6 ayda yüzde 8 artış sağlanırken ayrıca aylık 50 lira sosyal yardım alındı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz