Özel Güvenlik 'rahatsız'

Emre BAYLAN/ ANTALYA, Ankaralı, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun adliyelerin güvenliğinin doğrudan polise bağlanabileceği yönündeki açıklamasının özel güvenlik görevlilerinin

Emre BAYLAN/ ANTALYA, Ankaralı, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun adliyelerin güvenliğinin doğrudan polise bağlanabileceği yönündeki açıklamasının özel güvenlik görevlilerinin görevini yapamadığı ve yetersiz oldukları izlenimine neden olduğunu savundu. Çağlayan Adliyesi'nde yanana terör olayının günah keçisinin özel güvenlik görevlileri olamayacağını belirten Bolat Ankaralı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizde yaşanan birçok olayda en zayıf halka özel güvenlik görevlileri gibi görünüyor ve suçlu özel güvenlik görevlileri ilan ediliyor. Bu anlayışı kabul etmemiz asla mümkün değildir. Çağlayan Adliyesi'nde ve tüm yerlerde özel güvenlik görevlilerinin verilen talimat doğrultusunda çalıştığını unutmayınız. Çağlayan Adliyesi'nde idari anlamda sevk ve idare görevini yapan talimatları veren başsavcılıktır. Özel güvenlik görevlileri başsavcılık talimatları doğrultusunda görevlerini yapmaktadır."
Çağlayan Adliyesi'nde daha önce basına da yansıyan birçok olayda avukatların arama yaptırmadığı ve bu konuda başsavcılığın geri adım attığı savunan Ankaralı, yakın zaman içerisinde Çağlayan Adliyesi'nde özel güvenlik görevlilerinin girişlerde yaptığı kontrollerde bulduğu yüzlerce suç aletinin basın kuruluşları önünde sergilendiğini hatırlattı. Ankaralı, “O zaman özel güvenlik görevlileri başarılıydı ve sizler de reklamını en iyi şekilde yaparak adliyede 'Bu bizlerin başarısı' dememiş miydiniz?" diye sordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da benzer şekilde özel güvenliğin tarih olması gerektiği görüşünü savunduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Ankaralı, şunları söyledi:
Türkiye'de 1.5 milyon kişi özel güvenlik sertifikasına sahiptir. Bunun için 1000 liraya yakın ücretler ödemiştir. Yine yaklaşık 800 bin civarında kişi özel güvenlik kimlik kartı almış durumdadır. Buna da 1500 lira civarında masraf etmişlerdir. 300 bin civarında çalışan özel güvenlik görevlisi ne olacaktır? Güvenlik-İş Sendikası olarak Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'özel güvenlik tarih olmalı' sözünü kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu sözün özel güvenlik görevlilerinde oluşturacağı psikolojik baskıdan dolayı rahatsızlığımızı açıkça beyan ediyoruz."

Reklam
Reklam

FOTOGRAFLI

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: