Özel Haber

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 2 temel proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, Çankırı'ya 2 bin 500 kişi...

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 2 temel proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, Çankırı'ya 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu ile modern bir valilik binası yapılacağını söyledi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, "Çalışmalardaki en önemli unsurun proje olduğunun, yeni teknoloji ile her işi yapmak artık çok daha kolay hale geldi. Bu yüzden biz projeye büyük önem veriyoruz. Bu anlamda valilik binası için şu ana kadar 6 tane toplantı yaptık. En iyisi olsun diye uğraşıyoruz. Sanırım bizim yapacağımız toplantı sayısı 15'i bulacak ve akıl birliği ile en iyiyi Çankırı'lıların hizmetine sunağız. Hükümet konağını bu yıl ihale edip, seneye kazmayı vurmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çankırı'nın tuz şehri olduğunu belirten Özcan, Çankırı tuzunu ön plana çıkartabilmek için önemli çalışmalar yaptıklarını, tuz mağarasında orta oyunları ve sıra geceleri yapmayı planladıklarını aktardı.

Göreve geldiği günden bu güne koyduğu hedefleri firesiz olarak uygulamaya geçirdiklerini anlatan Vali Özcan, "KÖYDES programı kapsamında ne söz verdiysek yerine getirmiş bulunuyoruz. Asfalt ve içme suyu çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Kızılırmak'ta 12 km'lik örnek bir asfaltlama çalışması yaptık. Bu çalışmayı önümüzdeki yıllarda diğer ilçelerimizde de uygulamayı düşünüyoruz. Yol tam anlamıyla standartlara uygun şekilde yapışırsa, verim alınacağına inanıyorum. O örnek yola 400 adet reflektör ile işaret koyuyor ve yol çizgilerini çizdiriyoruz. Amacımız yaptığımız yolların en az 3 yıl tamir ihtiyacı olmaması" diye konuştu.

Çankırı'da eğitim anlamında önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Özcan, "1980'li yıllardan beri Çankırı eğitim alanında Türkiye'de ilk onlara girmeyi başardı. Bu başarı birden gelmez, elbette ki geçmiş zamanlarda görev yapan arkadaşlarımızın da büyük katkısı var. Valilik olarak tüm eğitim programlarına katıldık ve eğitim çalışmalarına elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ettik. Biz bu başarıdan onur duyuyoruz ve bu başarıyı önümüzdeki yıllara da yaymak istiyoruz. Başarılı öğrencilerimizi ödüllendireceğiz ve eğitimcilerimizle birlikte bir iftar yemeğinde bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çankırı tanıtımı için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Özcan, Çankırı'yı tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: