(özel Haber)

Diyarbakır'da özel bir hastanede görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lokman Balyen, dengesiz beslenme...

Diyarbakır'da özel bir hastanede görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lokman Balyen, dengesiz beslenme ve sağlıksız yaşamın göz seyirmesini tetiklediğini söyledi.

Op. Dr. Balyen, göz seyirmesinin sık görülen bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Göz seyirmesinin genellikle tek tarafı ve alt kapağı etkilediğini belirten Dr. Balyen, seyirmesinin temel sebeplerinin arasında yorgunluk, uykusuzluk, fazla kafein tüketmek alkol almak ve gazlı içecekler almak ve stresin bulunduğunu kaydetti. Göz seyirmesinin çocuklarda görülmesinin ardından, göz tembelliğinin oluşumuna karşı çocukların hemen tedavi ettirilmesi gerektiğini aktaran Balyen, göz seyirmesinin, hemifasyal spazm ve multibıl skleroz hastalıkları ile birlikte oluştuğunda göz ve ağız bölgelerinde birden seyirmenin olabileceğini ifade etti. Hemifasyal spazm ve multibıl skleroz hastalıkları ile birlikte göz seyirmesi ciddi bir konu olabileceğini dile getiren Balyen, "Hastalıkların ortaya çıkartılması için beyin MR'ı çektirmek önem arz ediyor. Dengesiz beslenme, sağlıksız yaşam da göz seyirmelerine sebep olabiliyor. Özellikle magnezyum denilen minerali almak ve vitamin kullanmak göz seyirlerinin engellenmesinde önemli faktörlerdir. Göz seyirmesi göz kapaklarının kapanmasına sebep olup ve ağza yayılıyorsa, gözün diğer bölümlere yayılıyorsa gözde iltihaplanma kızarıklık yanma batma varsa ve göz kapağı düşüklüğüne sebep oluyorsa kesinlikle zaman kaybetmeden doktora başvurulması gerekiyor. Göz seyirmelerinde, sebebi belli olmayan göz seyirmelerinde botoks enjeksiyonu yapılabilir. Botoks yöntemi ile seyirmenin durmasında önemli bir sonuç alınabilir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz