(özel Haber) 20 Gündür Suları Yok

ÇORUM (İHA) – Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, 204 Bin TL elektrik borcundan dolayı 245...

ÇORUM (İHA) – Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, 204 Bin TL elektrik borcundan dolayı 245 gündür mum ışığında hizmet vermeye çalıştıklarını, son 20 gündür de şebeke suyunun elektriği kesik olması nedeniyle suların akmadığını söyledi. Gökçetin, “Hakkımızı aramak için bizde mi ölüm orucuna gidelim” diyerek sitem etti.

204 Bin TL elektrik borcundan dolayı Yörüklü Belediyesi’nin elektrikleri 29 Mart tarihinde itibaren kesik. Elektrik borcu yüzünden 245 gündür Belediye hizmet binasının elektriğinin bulunmadığını ve vatandaşa hizmet veremediklerini söyleyen Başkan Ergülü Gökçetin, “Fatura kesim tarihine bakılırsa, bu özel şirketten kullanılan enerji değildir. 28 bin 775 TL 34 kuruş olan borcumuz özel şirkete aittir. Diğer borçların tamamı 2010 yılının 12. aydan önceki borçtur. Bu borçta Yörüklü Belediyesi’nin devlete olan borcudur. On ikinci, birinci, ikinci ve üçüncü ayda sulama yapılmadığı için burada sondajlar çalışmaz. 300 nüfusun harcadığı 2 aylık şebeke suyundaki elektrik 100 bin TL olması mümkün değildir. Bunu kendileri de çok iyi biliyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

“Bu abone benden önce de abone olmamış, özelleştikten sonra abonesi yok. Buranın abonesi yok dendi bana, ben de abone yaptırdım. 100 bin TL geriye dönük borç çıkarıldı” diyen Başkan Gökçetin, “Bu borcun bu şirketle alakası yoktur. Cezası varsa, borcu varsa devlete vardır. Burada bir hata varsa, daha önceki yetkililerinin hatasıdır. Bizler şu anda mağdur durumdayız” dedi.

“MAHKEME KARAR ALDI AMA HALEN ELEKTRİK AÇILMIYOR”

Konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Gökçetin, “2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtık. Dava sonucunda 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Yörüklü Belediye Başkanlığı hizmet binasının elektriği, içme suyu şebekesi elektriği ve tarımsal sulamanın elektrik kesintisi işleminin yüzde 15 teminat karşılığında tedbiren ihtiyati tedbir talebinin kabulüne karar verildi. Kararın çıkmasına rağmen 10 gün geçti halen elektriğimiz verilmedi.

29 Mart’tan itibaren hizmet binamızın ihtiyaçlarını jeneratörle çözmeye çalıştık ama 20 gündür şebeke suyumuzun da elektriği kesik. Şu anda su veremiyoruz ve vatandaşlarımızı daha çok etkiledi. Okulumuzda 160 öğrencimiz var. Okulda, jandarmada, sağlık ocağında ve tüm resmi yerlerde su yok. Buradaki vatandaşlarımız 20 gündür banyo yapamıyorlar. Çok zor durumdalar. Hayvanlarla, traktörlerle su çekerek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Şu anda kamu hizmeti engelleniyor" diyen Gökçetin, gerekli yerlere başvurdukları halde 245 gün olmasına rağmen halen ilgilenilmediğini savundu. Şebeke suyunun elektriğinin kesildiği zaman mahkemeye başvurduklarını söyleyen Gökçetin, “Mahkeme karar verdiği halde mahkeme kararını uygulamadılar. Özelleştirme bu mudur. Birileri para kazanacak diye taşradaki vatandaşa yaşama hakkı tanınmayacak mı? Bu insanlar hayatını nasıl devam ettirecekler. Vatandaş 20 gündür suyunu kullanamıyorsa, istediği hizmeti alamıyorsa bunu gören yetkililer neden müdahale etmiyor. Yasa koyucular yasayı öyle mi yaptılar. Adalet sadece gariban insanlara mı geçerli. Özelleştirme çile çekmekse biz bu özelleştirmeyi istemiyoruz. Bu şekilde yaşamayı da istemiyoruz. Bizde mi ölüm orucuna gitmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Vatandaşların anayasal hakkının elinden alındığını savunan Gökçetin, “Şu anda Muharrem ayı içerisindeyiz. Oruç tutanlarımız da var. Vatandaşlarımız ne abdestini alabiliyor ne de namazını kılabiliyor. 20 gündür banyo yapamıyorlar. Avukatlarımız yürütmeyi durdurma kararı ile ilgili gerekli yasal işlemleri devam ettirmektedir. Bu sorunun en kısa sürede çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

“DAVALI ŞİRKET VERİLEN TEDBİR KARARINI UYGULAMADI”

Yörüklü Belediyesi’nin hizmet binası, tarımsal sulama ve şebeke suyunun kesik olması nedeniyle Belediye Başkanı Gökçetin’in talebi doğrultusunda Çorum Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtıklarını söyleyen Yörüklü Belediyesi avukatı Ercan Daşdan ise, “Bu dava ile burada yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olması nedeniyle ihtiyati tedbir talebinde bulunduk. 2. Asliye Hukuk Mahkemesi bu konuyla ilgili tedbir kararı verdi. Aynı gün içerisinde davalı elektrik dağıtım şirketine tebliğ ettik. Ancak aradan geçen süreye rağmen davalı şirket bu tedbir kararını uygulamadı. Buna ilişkin yasal tedbir taleplerimizi tekrar mahkemeye ilettik. Şu anda mahkemede dosyada taleplerimiz değerlendiriliyor. Ancak 20 gündür buradaki vatandaşlarımız bir mağduriyet içerisinde. Camide, okullarda, sağlık ocağında, jandarmada ve vatandaşın evlerinde su kesik. Burada vatandaşın büyük bir mağduriyeti söz konusu. Sağlık problemleri ortaya çıkma ihtimali var. Okullar öğrencilerimizi tuvalet ihtiyacı, temizlik ihtiyacı giderilmemektedir. Böyle bir karar verilmesine rağmen uygulanmamasını anlamış değiliz. Muharrem ayı içerisindeyiz. Vatandaşlar ibadetlerini gerçekleştiriyor. Böyle bir ayda, böyle önemli günlerde mağduriyetle karşı karşıya kalmış olması üzüntü verici” dedi.

Reklam
Reklam

“Bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için gerekli yasal yollara başvuruyoruz” diyen Daşdan, “Bağımsız ve tarafsız yargımıza güvencimiz tamdır” diye konuştu.”

20 gündür suların kesik olduğunu söyleyen belde sakini Sırma Gökçetin, “Çamaşırımız, bulaşığımız kaldı. Traktör ile günlük su getirmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Köy Kahve işletmecisi de kendi imkanlarıyla suları bidonlarla getirdiklerini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Okulda suların akmadığı için zor durumda kaldıkları söyleyen öğrenciler ise, "Okulumuzda sular akmıyor. Elimizi yıkayamıyoruz. O yüzden ailemizden 1 TL alıp yarın ıslak mendil alacağız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: