(özel Haber) Ayakkabı Hırsızları Polise Yakalandı

Maltepe’de, bir mağazadan bin 500 TL değerinde 13 çift ayakkabı çalan dört zanlı, çaldıkları ayakkabılarla...

Maltepe’de, bir mağazadan bin 500 TL değerinde 13 çift ayakkabı çalan dört zanlı, çaldıkları ayakkabılarla birlikte yakalandı.

Olay, Maltepe’de bir alışveriş merkezi içerisinde meydana geldi. Alışveriş merkezi içerisinde bulunan birçok ayakkabı mağazasına giren 4 şüpheli şahıs girdikleri son ayakkabı mağazasında alarmlarını söküp çaldıkları 13 ayakkabı ile mağaza çıkışında güven timleri tarafından yakalandı. İlk girdikleri ayakkabı mağazasında alarmları sökemeyen kafadarların şüpheli hareketleri üzerine mağaza görevlisi polis ekiplerini çağırdı. Mağazaya gelen güven timlerine şahısların eşkâlini veren mağaza görevlisi, dört kafadarın aynı yöntemle hırsızlık yapmak için girdiği başka ayakkabı mağazasına gittiklerini söyledi. Durum üzerine takviye ekip isteyen güven timleri alışveriş merkezinin giriş çıkışlarını tutu. Şahısları girdiği mağazalarda müşteri kılığında adım adım takip eden Güven Timi Şube Müdürlüğüne bağlı C bölgesi Güven Timleri Büro Amirliği Timleri, ayakkabıların alarmlarını söküp çalan 4 kişiyi mağaza çıkışında taşıdıkları poşet içerisinde 13 çift ayakkabıyla suçüstü yakaladı.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "Zanlıların bir süre mağaza içerisinde dolaştıktan sonra birisinin yanlarında getirdikleri poşetleri bacağının arasına alarak oturduğu, mağazada gezerek ayakkabıları deneyen ve alarmlarını söken diğer şahsın daha sonra ayakkabıları oturan arkadaşına verdiği görüldü. Bu sırada başka bir şahsın perdeleme yaparak çalınan ayakkabıların poşete konması sırasında görülmemesini sağladığı tespit edildi. Dördüncü kişinin de bu işlemler sırasında gözcülük yaptığı belirlendi. Amaçlarına ulaştıktan sonra hızlı adımlarla mağazadan çıkmaya çalışan şahıslar polise yakalandı."

Güven timleri, şahısları gözaltına alarak adli makamlara sevk etti. Çeşitli suçlardan sabıkası bulunan 4 kişi ile birlikte bin 500TL değerinde 13 ayakkabı ele geçirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: