(özel Haber) Azeri Gelin Sınır Dışı Edilmemek İçin Yardım İstedi

İZMİR (İHA) – Türkiye'ye, Azerbaycan'dan 2000 yılında gelip İzmirli Coşkun Palaçoğlu ile yaşamaya başlayan Güldane...

İZMİR (İHA) – Türkiye'ye, Azerbaycan'dan 2000 yılında gelip İzmirli Coşkun Palaçoğlu ile yaşamaya başlayan Güldane Azizova, sınır dışı edilince eşinden ayrı düştü. Palaçoğlu, bunun üzerine üç çocuğu ile birlikte Azerbaycan'a giderek sevdiği kadınla evlendi. Ancak çift bu kez bin 600 TL değerinde olan oturma izin bedelini ödeyemedikleri için Dışişleri Bakanlığı’ndan yardım istedi.

Azerbaycan'dan İzmir'e uzanan aşk öyküsü, filmlerin senaryo hikayelerini aratmıyor. 38 yaşında Bakü doğumlu Güldane Azizova, 2000 yılında İzmir Torbalı'daki akrabalarının ziyaretinde gönlünü kaptırdığı Coşkun Palaçoğlu ile dini nikah kıyarak dünya evine girdi. Evlilikten doğan üç çocuk ile birlikte çift yaklaşık 8 yıl boyunca nikahsız yaşadı. 2008 yılının Ocak ayında sınır dışı edilen eşi Güldane Azizova, eşinin ve çocuklarının yanına gelmesiyle birlikte resmi nikahla tekrar nikah masasına oturdu ve eşinin soyadını aldı. Sınır tanımayan ve Türkiye sevdalısı çift, borç buldukları 800 TL değerindeki oturma izin hakkını ödeyerek Azerbaycan'dan Türkiye'ye dönüş yaptı. Ancak her yıl oturma izin hakkı bedeli olan ücretin eski sisteme göre ödeme yapmaları konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Coşkun Palaçoğlu, “Oturma izni o zamanlar 800 liraydı, şimdi bu meblağ 80 TL’ye kadar düştü. Ancak biz yine de eski paradan ödemek zorundayız. Bin 600 liramız olmadığı için de eşim sigortalı bir işe girip, evine katkı sağlayamıyor. Kimliği olmadığı için hastanede tedavi olamıyor. Çok zorluk çekiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Tek isteğinin yalnızca kimliğinin çıkarılması olduğunu ifade eden Güldane Palaçoğlu da, "Kendim çalışayım, aileme yardımcı olayım, ayakta durayım. Eşimde zaten para yok. Çocuklarıma okul harçlığı bile veremiyorum. Dışişleri Bakanlığı sesimizi duysun, bize acımıyorsa bu çocuklarıma acısın. Uygun bir yol göstersinler bize. Sadece kimliğimi istiyorum. Kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. Kimliğimi versinler, ben çalışıp para kazanırım. Elim ayağım sağlam, kendim çalışıp kazanabilirim. Evlendiğimden bu yana çalışamıyorum. Farikalara başvurdum, kimlik istiyorlar benden. Sigorta yapmıyorlar. Çocuklarım için tuvalet temizlemeye bile razıyım” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: